Луцьк і Княгининок домовляються про співпрацю

Луцьк і Княгининок домовляються про співпрацю
Луцька мерія і Княгининівська сільрада обговорюють перспективи співпраці між територіальними громадами.

Про це йшлося під час зустрічі заступника Луцького міського голови Сергія Григоренка і голови Княгининівської об'єднаної територіальної громади Олени Твердохліб, - написав у Facebook луцький мер Микола Романюк.

Григоренко зауважив, що населені пункти - сусіди і необхідно налагоджувати дружні відносини. «Ми зацікавлені, щоб безперебійно працював полігон твердих побутових відходів біля села Брище. Сюди сміття вивозить не лише наше місто, але й Луцький, Рожищенський та частково Ківерцівський райони. Безперебійне функціонування об'єкту є дуже важливим», - наголосив він.

Своєю чергою, Княгининівська ОТГ зацікавлена у належному транспортному сполучені з Луцьком. Тому, вони звернулися з офіційним листом у міську раду щодо спільного вирішення цього питання. Сергій Григоренко додав, що міська маршрутка № 22 курсуватиме у село Милуші до 15 січня 2017 року.

Тож досягнуто домовленості, що у січні 2017 року відбудеться засідання виконавчого комітету, під час якого розглядатимуть пролонгацію маршруту ще на три роки. Крім того, його планують продовжити до житлового масиву «Кам'янка», аби люди могли отримувати нормальні транспортні послуги.

Голова Княгининівської об'єднаної територіальної громади Олена Твердохліб підтвердила, що транспортне сполучення нині є найнагальнішою проблемою.

Також вона наголосила, що працюватимуть спільно й з питання функціонування полігону твердих побутових відходів біля села Брище. «Ми домовились, що спільно працюватимемо, аби полігон працював безперебійно. Зараз необхідно опрацювати усі документи, адже має відбутися перепідписання угоди. Це зумовлено тим, що раніше договір Луцька міська рада укладала з Рокинівською селищною радою. Нині ж, його необхідно переукласти з Княгининівською ОТГ», - додала вона.

Григоренко зазначив, що у січні-лютому 2017 року створять спільну робочу групу щодо напрацювання договорів співпраці у різних галузях із Княгининівською ОТГ, так як уже Луцьк співпрацює з Прилуцькою сільською радою.

«Ми готові співпрацювати у медичній галузі, освіті, сфері житлово-комунального господарства тощо. Зокрема, якщо мешканці цієї громади захочуть, то зможуть отримувати медичні послуги у Луцькому центрі надання первинної медико-санітарної допомоги № 3, зможемо нашими автомобілями проводити збір сміття у цих населених пунктах та багато іншого», - зазначив він.

Сергій Григоренко зауважив, що попереду ще багато роботи, аби співпраця була взаємовигідною для обох територіальних громад.

Олена Твердохліб зауважила, що зацікавлені у добросусідських відносинах з Луцьком. За її словами, необхідно йти шляхом компромісів. Вона наголосила, що якщо з часом мешканці обох територіальних громад виявлять бажання об'єднатися, то працюватимуть над цим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В об’єднаних громадах сімейному лікарю "світить" висока зарплата та соціальне житло. Це вже реальність в Білозерській громаді на Черкащині
http://silobr.info/index.php/novini-gromad/item/907-bezkoshtovne-zhitlo-%20-visoka-zarobitna-plata-=-simeyniy-likar-v-ob%E2%80%99ednaniy-gromadi
Відповісти