Більшу пенсію дадуть 43 волинянам: тим, які дожили до 100 років

Більшу пенсію дадуть 43 волинянам: тим, які дожили до 100 років
На 15 жовтня на Волині проживає 43 людини, які досягли такого поважного віку і мають право на отримання підвищеної пенсії.

Про це повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України постановив підвищити рівень соціального захисту ветеранів війни та осіб, яким виповнилося 100 і більше років.

Відтак, надбавки до пенсій сторічним ветеранам війни збільшили втричі. Про це йдеться у Постанові Кабінету Міністрів №908, яка прийнята 26 вересня 2012 року.

Ветеранам війни, особам, які мають особливі заслуги перед батьківщиною, та особам, на яких поширюється дія законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертв нацистських переслідувань», яким виповнилося 100 і більше років, виплата підвищень (надбавок) до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання або державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії здійснюється в потрійному розмірі».

Іншим особам, яким виповнилося 100 і більше років, встановлюється підвищення до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання або державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії, у розмірі 20% прожиткового мінімуму, встановленого законом для осіб, які втратили працездатність (171, 2 гривень) у цьому році. Раніше такої надбавки вони не отримували.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Більшу пенсію дадуть 43 волинянам: тим, які дожили до 100 років
19 жовтень, 2012, 09:57