Волинський депутат закликав бізнес не забувати про соціальну відповідальність

Волинський депутат закликав бізнес не забувати про соціальну відповідальність
Депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський закликав бізнесменів не забувати, що сплата ними більших податків підтримає пенсіонерів.

"Чи справедливо це, коли підприємець на єдиному податку із річним оборотом до 1,5 млн.грн. в рік тепер повинен буде сплачувати усіх податків (єдиний податок+ ЄСВ) приблизно 1350 грн. в місяць, і ще 704 гривні ЄСВ в місяць за найманого працівника + 576 гривень ПДФО?" - пише обранець громади у Facebook.

"Чи справедливо, коли вчитель, лікар, державний службовець із зарплатою в місяць скажемо 4000 гривень, а це увесь місячний дохід бюджетника, заплатить 720 грн. ПДФО + те ж ЄСВ, яке заплатить за нього організація в якій він працює? Як підприємець скажу, що складно і навіть досить проблемно для деяких ФОП-ів буде сплачувати податки у подвійному розмірі вже з січня 2017 року!"

"Але, панове підприємці, звертаюся до вас, як до найпрогресивіншого прошарку нашого суспільства, давайте поглянемо із нашої орбіти на наших пенсіонерів, а це наші з вами батьки і діди.., як їм живеться у цей скрутний час? А як їм підходити до тих поличок-стелажів, на якій лежить той безкоштовний, соціальний хліб, який вони сором'язливо змушені брати, щоб вижити?!! А як їм жити, коли життєво важливо потрібно купити ліки, а через відсутність грошей вони змушені обходити аптеку стороною?"

"Тож панове підприємці, якщо вчитель, чи інший працівник-бюджетник із місячним доходом у 3-4 тисячі гривень сплачує ПДФО із своєї ЗП в розмірі 540-720 гривень і сплачує такі ж самі кошти до пенсійного фонду (ЄСВ), які відтепер потрібно буде сплачувати і нам підприємцям, то чи справді, поклавши руку на серце, для нас це буде для нас непосильною ношею? Так, буде важко, але ж ми вистоїмо! Давайте дивитися в майбутнє, адже ці кошти, які додатково надійдуть у Пенсійний фонд, до місцевих бюджетів, повернуться до нас у вигляді платоспроможного клієнта із повнішим гаманцем!"

"Також звертаюся до посадовців в органах місцевого самоврядування, панове, багатьом підприємцям буде дуже складно підняти і втримати цей тягар, але наш з вами обов'язок підтримати і допомогти малому і середньому бізнесу у цей не простий період, всіляко підтримуючи ініціативи цього середовища і тоді, впевнений, воно віддячить сторицею!"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я згідний платити нові податки, при умові якщо чиновникам за хабар-розстріл, сімю їхню-в висилку.
Не розумно виртатив бюджетні кошти-компенсуй власними грошима бюджет.
Відповісти
Чекаємо на Ваш приклад!
Будь ласка зробіть публічним сплату податків по Вашому бізнесу та бізнесу Вашої дружини.
Відповісти
Останні новини
Волинський депутат закликав бізнес не забувати про соціальну відповідальність
05 січень, 2017, 08:43