У центрі Луцька пластуни дарують Вифлеємське тепло

У центрі Луцька пластуни дарують Вифлеємське тепло
На Театральному майдані Луцька представники Волинської округи національної скаутської організації «Пласт» напередодні Різдва передавали лучанам Вифлеємський Вогонь Миру.

Акцію влаштували 5 січня.

О 15:20 пластуни вийшли до центральної ялинки міста з лампадками, аби кожен охочий міг запалити свічку від Вифлеємського Вогню Миру. Акцію спеціально запланували провести напередодні Різдва, аби до святкового столу кожен міг запалити особливий вогонь.

Пластун Віктор-Микола Гаврилюк розповів, що представники організації щорічно зустрічають Вифлеємський Вогонь та везуть його по всій країні. Традицію розповсюджувати благодатний вогонь започаткували австрійські пластуни ще у 1986 році, і відтоді їх колеги з усього світу долучаються до дійства. Вогонь або зустрічають на кордон, отримуючи його від представників аналогічний організацій, або ж спільними делегаціями вирушають до святих місць, куди й сходить вогонь.

За словами пластуна, особливість вогню у тому, що його передають із рук у руки, не даючи погаснути. Вогонь символізує тепло та мир, якого так чекають українці у своїх оселях. Тож кожен охочий міг завітати на Театральний майдан, аби запалити свічку й для своєї домівки.

Пластуни також організували стенд із випічкою та восковими свічками власного виробництва. Кошти від їх продажу спрямують на допомогу онкохворим дітям. Планували й організувати фотозону, де можна було сфотографуватися з маленьким дерев’яним пластуном.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці!Всього вам хорошого,ви даруєте людям гарний настій і вам взаємно!!!
Відповісти
Останні новини
У центрі Луцька пластуни дарують Вифлеємське тепло
05 січень, 2017, 17:42