Волинські медики радять відмовитись від тісного одягу і почати їсти квасолю

Волинські медики радять відмовитись від тісного одягу і почати їсти квасолю
Для профілактики діабету медики радять перестати палити, вживати алкоголь, відмовитись від тісного одягу та почати їсти квасолю.

Про це йдеться на сайті управління охорони здоров’я Луцької міської ради.

Нагадаємо, у Луцьку медики виявили цукровий діабет у 5434 лучан.

Для недопущення діабету варто включити в свій раціон квасолю, яка виводить з організму зайву рідину і тим самим розвантажує серцево-судинну систему. Крім того, квасоля володіє цукрознижувальною дією. Вона підсилює роботу підшлункової залози і допомагає виробляти інсулін, при недоліку якого в організмі й розвивається цукровий діабет. Квасоля набула широкого поширення і в народній медицині. Її можна вживати не тільки як протидіабетичний, але і як стимулюючий апетит засіб.

Також вести здоровий спосіб життя: правильне харчування, рух і психічна врівноваженість допоможе уникнути або знизити прояви цукрового діабету. До речі, повна зміна харчування у багатьох випадках викликала зниження рівня цукру в крові.

Рекомендуються їсти багато овочів (селера, всі види капусти, спаржа, цибуля, квасоля, салат і т.п.), краще всього в сирому вигляді. Цибуля, коренеплоди, салат з кульбаби, часник, хрін, морква сприятливо впливають на функцію підшлункової залози.

Натомість, безумовно, уникати: цукру, солодощів, меду, сиропів, напоїв, що містять цукор (лимонад, кола, фруктові соки і т.п.), зменшити кількість жирів і вуглеводів (картопля, рис, борошняні вироби).

На вміст цукру в крові впливає сік з квашеної капусти і деякі лікарські рослини: кульбаба (листя і корінь), шавлія лікарська, ялівець, стулки квасолі. Чорничне листя (як чай) сприятливо діє на функцію підшлункової залози, так само як кропива, брусниця.

Слідкувати за вагою, їсти часто, однак не голодувати: недоїдання може спровокувати нестачу цукру в крові.

Корисними є помірні фізичні тренування з метою підвищення витривалості, підтримки кровообігу і зниження ваги. Для підтримки кровообігу слід також часто умиватись, приймати душ теплі ванни.

Важливо також уникати стресу і конфліктів. Кожна форма стресу підвищує рівень цукру в крові.

Крім цього, лікарі радять не носити дуже тісний одяг, натомість одягати зручні шерстяні і бавовняні панчохи і відповідне взуття. Невеликі ранки на ногах відразу ж ретельно обробіть, інакше вони можуть переродитися у виразки. Ноги умивайте щодня теплою водою і м’яким милом.

А при зниженні рівня цукру крові (після передозування інсуліну, зайвого споживання алкоголю, недостатнього харчування, проносу, блювоти) відразу ж спожити що-небудь солодке, краще всього виноградний цукор. – рекомендують медики.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські медики радять відмовитись від тісного одягу і почати їсти квасолю
20 жовтень, 2012, 12:42