Луцький виконком підтримав «непростий» бюджет-2017

Луцький виконком підтримав «непростий» бюджет-2017
Проект бюджету Луцька на 2017 рік отримав підтримку більшості членів виконкому міськради.

Таке рішення прийняли під час засідання у середу, 11 січня.

Як ідеться у проекті бюджету на 2017 рік, очікувані надходження становлять 1,351 мільярда гривень. Зокрема найбільше доходів очікують від податку на доходи фізичних осіб – 504,8 мільйона гривень, місцеві податки (податок на житлову нерухомість, на нежитлову нерухомість, плата за землю, транспортний податок, збір за паркування, туристичний збір, єдиний податок) – 209 мільйонів.

Освітню та медичну субвенції в бюджет міста передбачено в обсягу 282,67 мільйона та 177,6 мільйона відповідно.

У 2017 році на Луцьк передали частину «державних» видатків, зокрема оплату комунальних послуг та енергоносіїв загальноосвітніх навчальних закладів – 28 мільйонів гривень, видатки на утримання обслуговуючого персоналу загальноосвітніх навчальних закладів – 64,7 мільйона, інші видатки з утримання загальноосвітніх навчальних закладів – 8 мільйонів, видатки на харчування пільгової категорії дітей у загальноосвітніх навчальних закладах – 8,16 мільйона, оплату комунальних послуг та енергоносіїв закладів охорони здоров’я – 15,2 мільйона, надання пільг з послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг – 2 мільйона, компенсацію за пільговий проїзд – 20 мільйонів, витрати на профтехосвіту – 56 мільйонів.

Бюджет розвитку передбачений у сумі 82 мільйона, ще 10-15 мільйонів можуть залучити від міжнародних фінансових інституцій. Як розповів міський голова Микола Романюк, бюджет розвитку змушені зменшити втричі, порівняно із минулим роком, через «перекидання» видатків із державного бюджету. Тому він називає цьогорічний бюджет міста «непростим».

Ознайомитися із детальним аналізом бюджету ви можете тут.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький виконком підтримав «непростий» бюджет-2017
11 січень, 2017, 17:16