В Україні можуть з’явитись приватні армії, - ЗМІ. ВІДЕО

В Україні можуть з’явитись приватні армії, - ЗМІ. ВІДЕО
У законі є багато дірок, завдяки яким в Україні можуть з'явитися сотні озброєних людей із законним правом застосовувати зброю.

Про це повідомила ТСН.

Нагадаємо,в Україні 18 жовтня набув чинності закон, що дозволяє персоналу охорони застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби і використовувати службових собак проти правопорушників.

Ціла армія людей в уніформі з минулого четверга отримала законне право застосовувати зброю, спецзасоби і навіть службових собак. У новому законі є чимало дірок, користуючись якими можна створити цілу тіньову армію.

Магазини – це лише маленька частка тих місць, де нас чи швидше від нас стережуть майно і спокій хазяїна. Якось непомітно охорона зайняла чи не всю територію країни. Вони першими зустрічають нас на заводах і фабриках, будівельних майданчиках і офісах, на викуплених територіях, і навіть приватних лісах й ставках і морських пляжах. Покликані захищати бізнес приватні охоронці самі стали бізнесом, в якому є купа прихованих таємниць.

Загалом охоронні агентства надзвичайно рентабельний бізнес. За утримання тільки одного посту охорони серйозне агентство бере до 20 тисяч гривень щомісяця. Великим підприємствам таких постів потрібні десятки, а інколи й сотні. Ніхто з крупних підприємців особливо не приховує, що створив при своїй імперії цілу приватну армію під виглядом охорони.

Виявилось, що сьогодні людей у приватних військових формах вже більше ніж міліціонерів, армії та співробітників СБУ разом узятих. За відкритою інформацією, це близько 500 000 осіб, за експертною – понад 1 мільйон. І цим півмільйона здорових чоловіків новий закон офіційно дає в руки спецзасоби та травматичну зброю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині дід обікрав діда
22 жовтень, 2012, 09:20
Гузь зловив «хвоста». ФОТО
22 жовтень, 2012, 09:01
В Україні можуть з’явитись приватні армії, - ЗМІ. ВІДЕО
22 жовтень, 2012, 08:45