Українська «Вікіпедія» друга у світі за популярністю

Українська «Вікіпедія» друга у світі за популярністю
За темпами зростання популярності серед 20-ти найбільш відвідуваних енциклопедій «Вікіпедія» українська опинилася на другому місці у світі після китайської.

Про це пише ТСН.

У грудні 2011 року популярність української Вікіпедії зросла на 50% порівняно з груднем 2010-го і склала 43,5 мільйона переглянутих за місяць сторінок.

У 2011 році було створено 101 тисячу нових статей.

За кількістю статей – їх зараз понад 350 тисяч – українська «Вікіпедія» протягом року перейшла з 16-го на 14-те місце серед 282 «Вікіпедій» світу.

Також минулого року був подоланий ще один рекорд – число активних користувачів (тих, що протягом місяця зробили хоча б одну правку), вперше перевищила дві тисячі.

«Ці результати були б неможливі без невтомної жертовної праці сотень добровольців, які наповнюють «Вікіпедію» – світову скарбницю вільних знань української змістом», – зазначив виконавчий директор громадської організації «Вікімедіа» України Юрій Пероганич.

Правила «Вікіпедії» не дозволяють платити редакторам, однак «Вікімедіа» України на пожертвування меценатів стимулює редакторів непрямим способом: організовує краєзнавчі експедиції, конференції для спілкування та обміну досвідом вікіпедистів, проводить конкурси з написання статей на певну тематику.

Нагадаємо, у вівторок, 3 січня, некомерційна організація Фонд «Вікімедіа» завершила щорічну кампанію зі збору пожертв на розвиток своїх проектів, найбільшим з яких є «Вікіпедія». Кампанія 2011-2012 років була визнана найуспішнішою за всю історію: в її ході було зібрано 20 мільйонів доларів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українська «Вікіпедія» друга у світі за популярністю
04 січень, 2012, 10:25