Амбулаторія на Вересневому потребує ремонту

Амбулаторія на Вересневому потребує ремонту
Амбулаторія у луцькому мікрорайоні Вересневе потребує нагального ремонту, адже незабаром кількість пацієнтів може суттєво зрости.

Про це повідомляє інформагентство Волинські Новини.

Амбулаторію загальної практики – сімейної медицини №3, що розташована в мікрорайоні Вересневе, звели ще 1957 року. У двоповерховому приміщенні було обладнано кабінети для лікарів різних профілів, три палати стаціонару, маніпуляційну. Проте зараз працює лише одна частина амбулаторії, яка надає невеликий спектр медичних послуг.

83-річна Надія Пуць прийшла до дільничного лікаря, бо дуже розболілося серце. Зазвичай, каже жінка, викликає дільничну додому. Лікар завжди приходить у будь-який час, ніколи не відмовляє старенькій у допомозі.

Зараз в амбулаторії працюють два дільничні лікарі, один раз на тиждень приймає невропатолог та два рази гінеколог. У середньому один дільничний приймає 30 людей на день, працюють у дві зміни. Особливо важко, кажуть, у період відпусток. Один лікар має встигати і на прийом, і відвідати хворих удома. Викликів вистачає, адже у мік¬рорайоні живе багато пенсіонерів та молодих сімей з немовлятами.

Окрім прийому, в медзкладі також роблять аналізи сечі й крові, щеплення та кардіограми. Окремої кімнати для здорових дітей, які очікують на щеплення, немає, так само, як і нема кімнати для відпочинку персоналу.

У кабінеті лікаря – патьоки на стелі, тріснута стіна. Виконувач обов’язків завідувача амбулаторії, сімейний лікар Олена Свиновей каже, що робоча частина приміщення також потребує капітального ремонту. Дах під час сильних опадів протікає, електропроводка та водогін старі. Часом електроприлади вимикаються через замикання.

«Місця не вистачає, але бракує і ремонту приміщення, що функціонує зараз. Коли зі стелі починає капати дощ, то вода заливає всю документацію. Був грибок на стінах, ми його самі вивели. Намагаємося власними силами латати, де найнеобхідніше, але самостійно багато не зробиш», - каже Свиновей.

Заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення Володимир Лотвін зазначає, що ремонт у цій частині приміщення робили ще 15 років тому, щоправда, косметичний. Міська влада допомагає у розв’язанні деяких дрібних ремонтних робіт, але будівлю потрібно ремонтувати капітально.

«Цьому приміщенню майже шістдесят років. Робоча частина дуже потребує ремонту, але іншу теж потрібно зробити. У 2013 році громадська організація, яка хотіла облаштувати тут притулок, розпочала ремонтні роботи. Зробили демонтаж усього приміщення, а потім просто залишили розвалини. Як я знаю, управління охорони здоров’я Луцької міськради подало заявку на управління капітального будівництва для виготовлення проектно-кошторисної документації на це приміщення. Але поки проекту наче немає. У мікрорайоні Вересневе проживає близько п’яти тисяч людей. Також за заявками обслуговуємо сотню жителів навколишніх сіл. Наш медзаклад приймає пацієнтів від народження, тому вдень, звичайно, тут можна побачити черги відвідувачів. Роботи досить багато», - додав Лотвін.

Володимир Лотвін застерігає, що незабаром до Луцька може приєднатися Гіркополонківська сільська рада, тоді амбулаторія буде просто не в змозі прийняти усіх хворих.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
фігня, от би памятників бандері ще декілька поставити...
Відповісти