У рейтингу найбагатших можновладців України – двоє волинян

У рейтингу найбагатших можновладців України – двоє волинян
До рейтингу найзаможніших чиновників і нардепів України потрапили волинські нардепи Степан Івахів та Сергій Мартиняк.

Про це пише Forbes Україна.

У тому, що рейтинг найзаможніших чиновників країни очолив Петро Порошенко, немає нічого дивного. За час у великому бізнесі, з перервами на роботу у виконавчій владі, чинний президент України встиг накопичити чимало коштів. Статки кінцевого бенефіціара корпорації Roshen, постійного фігуранта першої десятки рейтингу найбагатших українців Петра Порошенка в 2015 році перевищили 940 мільйонів доларів. Це, до речі, майже третина статків усієї 20-ки найбагатших чиновників за версією «Forbes Україна». На своїх банківських рахунках президент України також задекларував коштів більше, ніж інші фігуранти списку, ─ 26,7 мільйона доларів.

Цікаво, що більшість учасників рейтингу вважають за краще зберігати гроші «по-старому» ─ в кеші. Винятки ─ лише Костянтин Жеваго і Леонід Клімов. Ці народні депутати за підсумками 2015 року зовсім не задекларували готівку. У той же час, 51% акцій однієї з найбільших сировинних компаній України забезпечили Жеваго друге місце в рейтингу Forbes. На третьому ─ Вадим Новинський.

На банківських рахунках учасники списку тримають близько 60 мільйонів доларів.

У рейтингу Forbes всього троє учасників не є народними депутатами. Крім президента Петра Порошенка, це мер Києва Віталій Кличко і очільник Миколаївської області Олексій Савченко ─ №11 і №12 відповідно.

Також у рейтингу – двоє волинян. Нардепи Степан Івахів та Сергій Мартиняк посіли відповідно 8-ме та 17-те місця. Статки Івахіва видання оцінило у 103,88 мільйона доларів, Мартиняка – 18,54 мільйона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У рейтингу найбагатших можновладців України – двоє волинян
14 січень, 2017, 18:45