Нові вимоги МВФ, щоб Україна отримала транш

Нові вимоги  МВФ, щоб Україна отримала транш
Міжнародний валютний фонд в обмін на можливі транші висунув Києву нові вимоги, які стосуються пенсійного віку, субсидій, ПриватБанку, а також "спрощенки".

Про це йдеться в останній версії меморандуму про співпрацю України з МВФ, - пише Обозреватель.

Проект меморандуму передбачає 12 структурних пунктів, сім із них нові.

1. Кабінет Міністрів України повинен до кінця січня 2017 року вжити рішення про монетизацію субсидій.

2. До початку липня 2017 року владі необхідно створити єдиний реєстр одержувачів соціальних виплат. Перші кроки в процесі верифікації робилися ще за прем'єрства Арсенія Яценюка, однак єдина база так і не була створена.

3. Пенсійну реформу пролонгували дедлайн. Чинний проект меморандуму передбачав ухвалення закону до кінця грудня 2016 року, але оскілки Верховна Рада пенсійну реформу так і не ухвалила, МВФ посилив вимоги. Парламенту потрібно зробити це до кінця 2017 року.

Пункт передбачає поступове підвищення пенсійного віку: для чоловіків - на чотири місяці щороку, починаючи з липня 2017 року, для жінок - на шість місяців після 2021 року - до тих пір, поки пенсійний вік не досягне 63 роки (у 2027 рік).

Також передбачається підвищення робочого стажу до 25 років з січня 2017 року із введенням мінімального страхового стажу на рівні 16 років. Зараз необхідний робочий стаж складає 15 років із поступовим його підвищенням на рік доти, поки він не досягне 35 років у 2036 році.

4. Новий термін призначений і для земельної реформи. Подати закон про ринок землі в Раду Кабмін зобов'язувався до кінця вересня минулого року, але так і не подав. Зараз маяк виписаний знову, але жорсткіше - до кінця березня закон повинен бути ухвалений

5. До кінця січня державному ПриватБанку повинні обрати аудитора - міжнародну компанію з відмінною діловою репутацією. Перевіряльники повинні виявити, чи були допущені порушення у складанні фінансової звітності протягом шести місяців, що передують націоналізації.

6. Ще один пункт щодо "Приватбанку". До липня 2017 року треба знайти міжнародного аудитора, який оцінить, наскільки акціонери банку виконали умови реструктуризації, і з'ясує, чи дозволяють умови реструктуризації компенсувати втрати з позик, виданих пов'язаним особам.

7. До кінця червня 2017 року Україні потрібно створити законодавче поле для роботи антикорупційних судів.

Варто зазначити, що підписавши меморандум МВФ, українська сторона також візьме на себе зобов'язання утриматися від будь-яких кроків у бік збереження або створення податкових пільг.

МВФ також вимагає до 1 січня 2018 року ліквідувати пільгову ставку для спрощенки, оскільки через неї відбувається массвое ухилення від сплати податків.

У свою чергу МВФ пообіцяв виділити Україні $1,4 мільярда.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нові вимоги МВФ, щоб Україна отримала транш
17 січень, 2017, 14:35