У селі під Луцьком люди проти будівництва зайвих поверхів у «прокурорському» будинку

У селі під Луцьком люди проти будівництва зайвих поверхів у «прокурорському» будинку
Мешканці села Зміїнець Луцького району та депутати Княгининівської сільської ради вимагають у забудовника зменшити поверховість запроектованого будівництва до того рівня, який встановлений державними будівельними нормами.

Про це вони заявили під час громадських слухань з цього питання у четвер, 19 січня.

Зокрема, у листопаді 2015 року Маяківська сільська рада прийняла рішення про надання прокуратурі Волинської області у користування земельної ділянки, площею 1,4 га для будівництва та обслуговування житлових будинків. Надалі прокуратура уклала угоду із приватним підприємством «Пересувна механізована колона №19» про делегування йому права на замовлення розробки проектної документації.

І уже в листопаді цього року керівник компанії забудовника Ірина Гордійчук надіслала до Княгининівської сільської ради клопотання про затвердження цього проекту сільрадою. Відтак, це питання буде винесено на розгляд сесії Княгининівської сільської ради на п’ятницю, 20 січня.

Однак поданий проект будівництва викликав неабияке обурення серед жителів села Зміїнець та депутатів сільської ради, бо в ньому визначено, що забудовник планує зводити багатоквартирний будинок у 5-7 поверхів. Хоча державними будівельними нормами чітко визначено, що в межах села висота забудови не може перевищувати 4 поверхи.

Окрім того люди переконують, що хоча проект будівництва ще не затверджений забудова уже проводиться, а відтак дорога, яка веде до будівництва вщент зруйнована. Люди переконують, що якщо забудовник не подбає про ремонт дорожнього покриття, то вони просто перекриють дорогу та не пустять більше жодної машини.

Водночас люди незадоволені тим, що забудовник не подбав про навчальні заклади для дітей, які проживатимуть у новому будинку, а це спричинить нові незручності – недостачу місць у вже існуючих садках та школах.

На це представник компанії проектанта пояснив, що забудовник передбачив будівництво дитячого садка на 57 дітей. Проте, люди переконані, що інші мешканці села не зможуть відати своїх дітей до цього закладу, бо він буде «приватним».

Представник забудовника, який був присутній на громадських слуханнях, переконував, що компанія здійснює роботи без порушень.

Зрештою люди винесли кілька пропозицій до забудовника, що стосується ремонту дороги, яка веде до будівництва, перегляду питання про кількість місць у садочку, вирішення проблему транспортної розв’язки та питання про виділення коштів на реконструкцію школи №13.

А депутати запевнили, що лише за умови виконання цих умов підтримають запропонований проект будівництва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Висотка в 5-7 поверхів...тягне на Пуліцера, не менше!
Відповісти
Останні новини
У селі під Луцьком люди проти будівництва зайвих поверхів у «прокурорському» будинку
19 січень, 2017, 13:20
У Луцьку зник підліток
19 січень, 2017, 13:03