У Нововолинську планують залишити «психоневрологію»

У Нововолинську планують залишити «психоневрологію»
Профільна комісія обласної ради рекомендувала передбачити в обласному бюджеті часткове спіфінансування утримання психоневрологічного відділення у Нововолинську, яке передадуть в структуру міської лікарні.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства у п’ятницю, 20 січня.

Нагадаємо, нині у Нововолинську є психоневрологічне відділення на 25 ліжок, яке фінансувалося із обласного бюджету, проте у 2017 році Волинська ОДА пропонувала припинити це фінансування і залишити відділення на розсуд міської ради.

Начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк вважає, що доцільно було б не утримувати відділення, а возити пацієнтів у відповідне відділення обласної лікарні, що в Луцьку. Натомість перший заступник міського голови Андрій Сторонський під час засідання комісії розповів, що вони пропонують скоротити кількість ліжок до 15, проте просять співфінансування із обласного бюджету.

За словами Сторонського, йдеться про 960 тисяч гривень, які потрібні на утримання відділення, що є значним тягарем для міського бюджету. Мовляв, у них є дефіцит – 5 мільйонів на зарплату у міській лікарні.

У підсумку більшість членів комісії підтримала пропозицію ще на рік забезпечити співфінансування відділення із міським бюджетом, а вже у 2018 році у міському бюджеті повинні шукати кошти самостійно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Нововолинську планують залишити «психоневрологію»
20 січень, 2017, 15:38