Опозиція боротиметься в 175 мажоритарних округах

Опозиція боротиметься в 175 мажоритарних округах
Народний депутат фракції «НУ-НС», лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк заявляє, що під час переговорів із партіями «Батьківщина» та «Свобода» щодо висунення єдиних кандидатів в одномандатних округах на парламентських виборах 2012 року ухвалено рішення працювати в 175 округах із 225.

Про це інформує Інтерфакс-Україна.

«У нас тривають складні політконсультації. Кожна сила хоче отримати більшу кількість мандатів. Але головне - взагалі їх отримати. На сьогодні опозиція має два підходи: поширитися на всі 225 округів, і другий - сконцентруватися на 150 округах. Ми підрахували, що нам є сенс активно працювати в 175 округах, зокрема на сході», - заявив Арсеній Яценюк.

При цьому він дав зрозуміти, що не має наміру переходити до питання об'єднання українських опозиційних партій в єдину, поки що питання єдиних кандидатів у мажоритарних округах не вирішено.

«Давайте спочатку вирішимо питання щодо об'єднання у мажоритарці, а потім перейдемо на рівень вище», - зазначив Яценюк.

Лідер «Фронту змін» прогнозує, що об'єднана опозиція отримає в майбутньому парламенті «більшість із перевагою в два-три голоси».

«Може, 227 на 223. Адже, по суті, в країні двопартійна система. Пострадянська протистоїть проєвропейській, минуле - майбутньому. Але є тенденція, підтверджена результатами місцевих виборів, що європейські цінності просуваються на схід, ближче і ближче до лігва - Донецької області», - заявив він.

При цьому Яценюк категорично відкинув перспективу включення до списків діячів культури, зокрема висловлену лідеркою «Батьківщини», екс-прем'єром України Юлією Тимошенко тезу про створення партії з «людиною рівня Ліни Костенко» на чолі.

«Як тільки моральний авторитет очолює список партії, він одразу перестає ним бути. Це не його робота. Він - символ. Діячі культури мають займатися культурою. Спортсмени мають займатися спортом, тому що вони переможці там. Політика - це робота. Політикою займаються професіонали», - пояснив він.

При цьому лідер «Фронту змін» наголосив, що звільнення Юлії Тимошенко з колонії є «моральним обов'язком усієї опозиції».

На запитання, чи тривають об'єднувальні переговори з партією «УДАР» Віталія Кличка в контексті майбутніх парламентських виборів, Яценюк зазначив, що «він (В.Кличко) не сидить за столом переговорів, але різного рівня консультації проводяться».

Лідер «Фронту змін» також висловив переконання, що на майбутніх виборах слід очікувати фальсифікацій, але не спотворять результати більше ніж на 7%.

«За нашими даними, на скуповування голосів наступного року влада виділить близько $100 млн. $50 млн, само собою, вкрадуть свої ж. Напевно, ще половину від цього виділять на скуповування членів комісій. Але купити можуть щонайбільше 3-5%. Ще 2% зможуть сфальсифікувати, якщо тиснутимуть на комісії», - зазначив він.

За словами Арсенія Яценюка, «головною надією» опозиції в питанні протидії фальсифікаціям на виборах є «спільний контроль опозиції та кандидати-мажоритарники, яких не контролює влада».

«У кожного з них будуть свої спостерігачі та члени комісії. І кожен із них, воюючи за свої голоси, захищатиме наші», - розповів лідер "Фронту змін".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І вийде з переговорів простий пшик!!!!!!!!
Відповісти
Останні новини
Опозиція боротиметься в 175 мажоритарних округах
04 січень, 2012, 13:27