28 жовтня на Волині: гортаючи календар

28 жовтня на Волині: гортаючи календар
Цей день видався щедрий на іменинників на Волині, причому серед них одразу три депутати.

28 жовтня відзначають день народження депутати Волинської обласної ради Лідія Томашевська та Віктор Карпук. Також особисте свято у депутата Луцької міської ради Святослава Боруцького(на фото).

День народження святкують і журналіст радіо «Луцьк» Ірина Кунинець (на фото) та громадська діячка Юлія Бєловицька.


Крім того, ювілей сьогодні святкує волинський бізнесмен Микола Голєв. Йому виповнюється 50 років.

ВолиньPost вітає усіх ювілярів, а також іменинників цього дня – Юхимів та Іванів та бажає міцного здоров’я, кохання, злагоди у родині, творчого натхнення та професійних успіхів!

У нашій державі цього дня відзначають День визволення України від фашистських загарбників.

Сьогодні Україна переходить на зимовий час. Також цього дня – вибори до Верховної ради
.

Також в Україні сьогодні - День автомобіліста и дорожника в Україні. Ця дата була закріплена Указом Президента України і відзначається щорічно в останню неділю жовтня. У 2012 році День автомобіліста припадає на 28 жовтня.

А у світі сьогодні відзначається Міжнародний день анімації.

Довідка

Два рази на рік стрілки годинника переводяться на годину в більш ніж 100 країнах світу. В останню неділю березня - на годину вперед, в останню неділю жовтня - на годину назад. Це необхідно для того, щоб наблизити адміністративний час до сонячного.

20 вересня 2011 року за постанову про зміну порядку обліку часу в Україні проголосували 266 народних депутатів, таким чином Верховна рада України постановила встановити з 27 березня 2011 року на території Україні час другого часового поясу з додаванням однієї години, скасувавши цим перехід на зимовий час в жовтні 2011 року, відповідно і наступний за цим перехід на літній час.

18 жовтня 2011 Верховна Рада Україна передумала і прийняла постанову «Про визнання такої, що втратила чинність, постанови Верховної Ради України« Про зміну порядку обчислення часу на території України», за це рішення проголосували 295 народних депутатів з 349 зареєстрованих в цей день у сесійній залі. Новою постановою визнається, що постанова від 20 вересня 2011 втратила чинність, також запропоновано уряду протягом одного місяця з дня набрання чинності нової постанови внести на розгляд Верховної Ради проект закону про порядок обчислення часу на території України. З цього випливає, що перехід на зимовий час в Україні відбудеться в звичайному режимі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А скільки рочків виповнюється його дочці Олені Голєвій?
Відповісти
Останні новини
28 жовтня на Волині: гортаючи календар
28 жовтень, 2012, 08:00