На Волині вимагатимуть від Пишного скасувати скандальну комісію в «Ощадбанку»

На Волині вимагатимуть від Пишного скасувати скандальну комісію в «Ощадбанку»
Депутат Волинської облради Михайло Імберовський зареєстрував проект звернення до голови правління АТ «Ощадбанк» Андрія Пишного щодо скасування рішення про нарахування комісії за оплату комунальних послуг при їх сплаті через каси банку.

Проект рішення опублікували на сайті облради.

Депутати нагадують Пишному, що зараз в Україні – складна економічна ситуація. У цих умовах банк у січні 2017 року встановив комісійну винагороду обсягом 3 гривні, яку утримує з населення кожен оплачений платіж в касі установ АТ «Ощадбанк».

«При цьому не оприлюднена собівартість однієї операції, яка суттєво відрізняється по регіонах України та не взято до уваги, що сума банківської винагороди уже врахована енергопостачальними та збутовими підприємствами при розрахунку тарифів і закладена у вартість комунальних послуг, які сплачує населення. У схваленому 1 листопада 2016 року звіті про результати дослідження ринку послуг з прийому готівкових платежів від фізичних осіб за житлово-комунальні послуги, Антимонопольний комітет України визнав неправомірність сплати громадянами комісії в банку або поштовому відділенні при оплаті послуг ЖКГ, оскільки дані витрати закладені в тарифи», - йдеться в документі.

Водночас депутати нагадують, що в касі банку оператор лише друкує квитанцію та отримує від клієнта готівку.

«Після введення АТ «Ощадбанк» у січні 2017 року плати в розмірі 3 грн. за кожен платіж в банківських установах міста Луцька та Волинської області, фактично за одну операцію утримують плату, яка сягає в середньому 30 гривень, тобто в десять раз перевищує обумовлений розмір. При цьому в терміналах самообслуговування Ощадбанку за здійснення аналогічної операції комісійна винагорода не стягується, що свідчить про нерівні умови, для клієнтів та порушення конкурентного законодавства на ринку банківських послуг», - йдеться у проекті рішення.

Через мережу «Ощадбанку» на Волині здійснюється до 50% всіх комунальних платежів і таке нововведення стало надто «дорогим задоволенням» для пенсіонерів, які є сумлінними платниками та вчасно розраховуються за спожиті послуги: газ, електроенергію, воду, житло, телефон тощо.

«З огляду на викладене, вважаємо що встановлення комісійної винагороди «Ощадбанку» за оплату комунальних послуг при сплаті через касу банку є безпідставним і звертаємося до Вас із проханням опрацювати питання щодо скасування рішення про нарахування комісії за оплату комунальних послуг при їх сплаті через каси банку», - закликають депутати облради Андрія Пишного.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дійсно 30 грн. за комплексну оплату всіх ЖКП (з грн. за кожен показник).
В результаті платник отримує "класичну" платіжку з печаткою банку та даними касира. В терміналі лише папірець без печатки. А у випадку коли кошти зарахують не на той рахунок, претензії кому пред'являти - терміналу? Акуратненько так банк переклав з себе відповідальність на користувача терміналом. Це називається "мінімізація затрат банку" шляхом економії на "ручній" праці касирів за рахунок користувача банківських послуг.
Відповісти