Художниця-волонтер розповіла, як виник проект арт-терапії для військових

Художниця-волонтер розповіла, як виник проект арт-терапії для військових
Арт-терапевтичний проект «Арт-постріл» виник, бо учасники АТО та їхні родини потребували реабілітації в посттравматичному синдромі після війни.

Про це художниця Тетяна Мялковськарозповіла в інтерв'ю ВолиньPost.

«Це трапилось тоді, коли ми зазнали глибокого і сильного стресу починаючи від Майдану. Для мене цей стрес був настільки сильним, що… розумієте, будь-який стрес руйнує традиційні уклади. Після землетрусу ми відбудовуємо будинок і питання чи будеш його таким самим будувати чи щось покращиш, чи зміниш. Так само відбулося в мене. Я зазнала стрес. Струснуло сильно, я переосмислила пріоритети, зробила вибір, пере форматувала всю себе, стала на нові рейки і поїхала далі».

«Арт-постріл» - це проект заснований для реабілітації бійців АТО, ветеранів та їхніх родин в постстресовому розладі, посттравматичному синдромі після війни. Я почала це робити 3 роки тому. Проект об’єднав волонтерів, художників, психологів на базі обласного госпіталю ми почали працювати, залучали родини хлопців».

«Така діяльність призвела до накопичення картин, які почали експонуватися, щоб ще раз висвітлити цю проблему, ще раз її донести. І ще одна можливість заробити гроші, щоб допомогти цим хлопцям, а ще допомогти реалізувати цей проект. Було більше 13 виставок в Україні та за кордоном. Зараз одна із колекцій сакральної картини, так звані стріляні ікони, ікони інкрустовані кулями знаходяться у монастирі святого Василія Великого, де два місяці експонуються».

«Потім вони поїдуть в Мюнхен, в українську громаду греко-католицької церкви в Німеччині. Окрім того, працюємо на базі госпіталю, на базі студії. Створюємо не тільки сакральні картини, залучаємо багато різних методик».


ЧИТАТИ ІНТЕРВ'Ю З ТЕТЯНОЮ МЯЛКОВСЬКОЮ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже хороша творча людина, яка ділиться своїми талантами.
Відповісти
Останні новини
Художниця-волонтер розповіла, як виник проект арт-терапії для військових
26 січень, 2017, 20:48