За підробку печаток і штампів посилять кримінальну відповідальність

За підробку печаток і штампів посилять кримінальну відповідальність
Кабінет міністрів схвалив розроблений Міністерством внутрішніх справ України проект закону про посилення відповідальності за підробку печаток і штампів.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

«На засіданні уряду, що відбулося 24 жовтня, схвалено проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за протиправні дії у сфері обігу документів, печаток та штампів», – йдеться в повідомленні.

Як роз’яснюють у МВС, прийняття цього законопроекту зумовлено тим, що постановою Кабміну №1216 «Про внесення змін до Положення про дозвільну систему», прийнятою наприкінці 2010 року, з переліку предметів і майстерень, на які поширюється дозвільна система органів внутрішніх справ, було виключено штемпельно-граверні майстерні, печатки та штампи. Таким чином, були скасовані дозволи на право відкриття та функціонування зазначених майстерень, а також на право виготовлення печаток і штампів. Існування подібних дозволів було стримуючим фактором для збільшення кількості правопорушень у цій сфері, переконані в міністерстві.

Метою розробленого проекту нормативного акта є посилення кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з обігом документів, печаток і штампів шляхом збільшення розміру штрафних санкцій та строків обмеження волі.

Правоохоронці прогнозують, що прийняття законопроекту призведе до посилення відповідальності за злочини, пов’язані з обігом документів, печаток і штампів, а також упорядкує правові засади правозастосовної діяльності органів внутрішніх справ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За підробку печаток і штампів посилять кримінальну відповідальність
25 жовтень, 2012, 08:48