Гунчик розкритикував «медичні амбіції» Ветлівської громади

Гунчик розкритикував «медичні амбіції» Ветлівської громади
За словами голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, в такому населеному пункті як село Ветли Любешівського району не може бути одночасно і станція екстреної меддопомоги, і амбулаторія, і лікарня.

Про це він заявив під час оперативної наради у понеділок, 30 січня.

За словами Гунчика, сільський голова Ветлів Любов Павлік під час зустрічі із ним озвучує одні пропозиції, а під час комісії облради – інші. Йдеться про те, який заклад залишити в селі – станцію екстреної меддопомоги чи лікарню на 5 ліжок. За словами сільської голови, залишити хочуть обидва.

«Знаєте, як в тому анекдоті, давайте ще шапочку «на помідори» кинемо», – заявив Гунчик. Він вважає, що сільська громада може самостійно визначати, які медичні послуги надавати, але і фінансувати їх має самостійно.

Також голова ОДА згадав про нововолинське відділення психоневрології, яке є філією профільної лікарні Олики. За його словами, міська рада може залишити цей заклад, якщо буде його фінансувати.

Нагадаємо, у міській раді Нововолинська наполягають на скороченні кількості ліжкомісць із 25 до 15 та просять співфінансування із обласного бюджету. Таку пропозицію підтримала «бюджетна» комісії облради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гунчик розкритикував «медичні амбіції» Ветлівської громади
30 січень, 2017, 11:15