Даура Марганію залишили під вартою

Даура Марганію залишили під вартою
Апеляційний суд вирішив залишити без змін рішення суду першої інстанції про тримання під вартою Даура Марганії протягом двох місяців з можливістю внести заставу обсягом 480 тисяч гривень.

Таке рішення суд прийняв 30 січня, незважаючи на прохання адвоката випустити підозрюваного під домашній арешт і прокурора – збільшити обсяг застави до 1,6 мільйона гривень, – пише Волинь 24.

Адвокат Даура Марганії Микола Сорокопуд запевнив, що під час першого судового засідання слідчий та прокурор не довели необхідність застосування такого суворого запобіжного заходу як тримання підозрюваного під вартою. На думку захисника, останнє – це суттєве обмеження прав людини.

Також чоловік наголосив на тому, що нібито наразі немає доказів причетності Даура Марганії до скоєння інкримінованих йому злочинів. Окрім цього, на його думку, немає доказів, що підозрюваний не з’являтиметься до суду, може якимось чином впливати на свідків чи постраждалих.

Зі слів Миколи Сорокопуда, для Марганії буде достатньо домашнього арешту, аби під час слідства він не скоїв інших злочинів та не спілкувався ні з свідками, ні з постраждалими. «Також в цьому випадку держава не платитиме коштів за утримання Марганії в СІЗО, а це – 900 гривень в день», – наголосив адвокат та додав, що застава обсягом 480 тисяч гривень є непідйомною для підозрюваного.

Даур Марганія у свою чергу заявив, що хоче під домашній арешт, аби бачитись із сином. Він запевнив, що не переховуватиметься від слідства.

Натомість прокурор та слідчий виступили за те, щоб залишити підозрюваного під вартою та збільшити йому обсяг застави до 1,6 мільйона гривень.

Таку пропозицію прокурор аргументувала тим, що Марганію серед іншого підозрюють у скоєнні особливо важкого злочину. До того ж його фактично спіймали «на гарячому» разом з награбованим, а розмір збитків є більшим за розмір застави.

Також він вже п’ятий раз притягується до кримінальної відповідальності. А невдовзі йому повідомлять про підозру у скоєнні ще низки злочинів.

Зрештою колегія суддів вирішила залишити без задоволення заяви і адвоката, і прокурора. Тож Даур Марганія залишиться під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 480 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.