Прокуратура вимагає у Філіпчука 90 тисяч

Прокуратура вимагає у Філіпчука 90 тисяч
Прокуратура Волині звернулася з позовом до начальника головного управління Пенсійного фонду в області, аби стягнути матеріальну шкоду в порядку регресу обсягом понад 90 тисяч гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури.

Правовими підставами пред’явлення позову стали норми Кодексу законів про працю України, відповідно до яких службова особа, винна в незаконному звільненні працівника, зобов’язана покрити шкоду, заподіяну підприємству, установі, організації у зв’язку з оплатою працівникові часу вимушеного прогулу.

Такий обов’язок покладається, якщо звільнення здійснено з порушенням закону або якщо власник чи уповноважений ним орган затримав виконання рішення суду про поновлення на роботі.

У зв’язку з виконанням рішення суду про поновлення на роботі працівниці Фонд виплатив їй майже 12 тисяч гривень середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Крім того, через затримку виконання рішення суду про поновлення на роботі (близько 2 років) Фонд виплатив жінці ще понад 79 тисяч гривень середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Луцький міськрайонний суд задовольнив позов прокуратури, ухваливши стягнути із начальника ГУ ПФ України в області увесь обсяг заподіяної шкоди.

У разі незгоди з прийнятим судом рішенням, відповідач вправі оскаржити його до апеляційного суду Волинської області.

Відповідно до інформації на сайті ГУ Пенсійного фонду України у Волинській області, начальником управління є Петро Філіпчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прокуратура вимагає у Філіпчука 90 тисяч
31 січень, 2017, 12:31