У Волинській богословській академії відбулась наукова конференція. ВІДЕО

У Волинській богословській академії відбулась наукова конференція. ВІДЕО
У Волинській православній богословській академії відбулася науково-практична конференція «Волинська єпархія: минуле і сьогодення (992–2012 роки)», присвячена її 1020-літтю.

Про це йдеться на сайті Волинської єпархії Київського Патріархату.

У заході, який організував цей навчальний заклад, взяли участь: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, ректор протоієрей Ігор Швець, ректор Львівської православної богословської академії протоієрей Ярослав Ощудляк із делегацією, ректор Рівненської духовної семінарії протоієрей Віталій Лотоцький, завідувач сектору «Історична Волинь» обласної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки Алла Понагайба, викладачі, студенти.

За результатами конференції видадуть збірник матеріалів, до якого увійдуть наукові праці про історичний шлях Волинської єпархії, організацію місіонерської діяльності Церкви, роль і значення православних монастирів, біографії найвизначніших душпастирів та інше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
яке взагалі відношення може мати мракобісна богословська академія до науки? Брєд.
Відповісти
теологія - така сама "наука", як філософія і математика. це швидше спосіб обслуговування інших наук чи світоглядів. але се питання дуже філософське))) правда, зсувати теологію нижче цього рівня також не можна.
Відповісти
ні в якому разі. Якщо філософія намагається встановити першопричину методом дослідження і доведення, логічним, тверезим глуздом, то теологія грунтується виключно на вченні кочового племені жидівського народу (якщо брати християнство, іудаїзм, мусульманство).
Математику взагалі важко прирівнювати навіть до філософії. В математиці все чітко. Філософів ще можна прирівняти до фізиків теоретиків, але тільки на першому етапі, етапі думки - теорії. Далі йде математика - експерименти, вичислення, спостереження, перевірка, і так далі.
А псевдонауку теологію можна прирівняти до астрології, спирітузму, знахарству, чаклунству, валеології, нумерології і до іншого псевдонаучного брєду на який так легко ведеться наш стадний вид людина "розумна".
Відповісти
Останні новини
У Волинській богословській академії відбулась наукова конференція. ВІДЕО
26 жовтень, 2012, 08:20