Вчені вирішили суперечку про курку і яйце

Вчені вирішили суперечку про курку і яйце
Британські вчені дали відповідь на питання, яке багато років ставило у безвихідь найблискучіші уми людства: що з'явилося першим - курка чи яйце.

Згідно з даними досліджень, першою все-таки з'явилася курка, - пише Кореспондент.

Вчені з університетів міст Шеффілда і Уоріка провели дослідження за допомогою потужного комп'ютера, який змоделював на генетичному рівні процес появи курячого яйця.

Як зазначають автори дослідження, ключову роль у його формуванні відіграє протеїн овокледінін-17 або ОС-17. Він бере участь у створенні яєчної шкаралупи. Без цього протеїну, який є в організмі курки, з'явитися яйце не може.

«Цей протеїн був відомий вже давно, проте тільки зараз ми встановили, що він безпосередньо пов'язаний з формуванням яйця і контролює цей процес», - заявив один з керівників робіт професор Колін Фрімен.

Також учений зазначає, що у різних видів птахів існують різні варіанти цього протеїну, хоча вони й виконують схожі функції. Таким чином, кури володіють унікальною формою ОС-17, без якої відоме всім куряче яйце з'явитися на світ не може.

У результаті британські учені змогли відповісти на наукове питання, що вважалося нерозв'язним, встановивши, що першою з'явилася курка, а лише потім яйце.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З яйцем пояснення зрозуміле. Питання в іншому: чому ні слова про те,звідки ж взялася курка зі своїм протеїном, з якого потім утворилося яйце? Вважаю загадку не розв’язаною.
Відповісти
Ви жартуєте? Птахи пішли від динозаврів, відповідно курка вилупилась із яйця виду, що передував курці. В чому тут загадка?
Відповісти