На Волині затвердили новий порядок надання кредитів на житло у селах

На Волині затвердили новий порядок надання кредитів на житло у селах
Депутати Волинської облради затвердили порядок надання та використання коштів обласного бюджету для видачі кредитів на купівлю, будівництво та реконструкцію житла сільським забудовникам за програмою «Власний дім на 2012 - 2017 роки».

Рішення прийняли під час сесії обласної ради у четвер, 2 лютого.

Як ідеться у проекті рішення, розробленому депутатом Михайлом Імберовським, йдеться про можливість отримати кредит на «будівництво (реконструкцію) та придбання житла з надвірними підсобними приміщеннями та добудови незавершених житлових будинків, будівництва господарських споруд, підведення інженерних мереж та підключення їх до існуючих комунікацій, а також придбання незавершеного будівництва за результатами оцінки, проведеної відповідно до законодавства, та його реконструкції».

Видавати їх будуть там, де органи місцевого самоврядування передбачили співфінансування не менше 30% від загального обсягу кредитів.

Для визначення переліку позичальників за розпорядженням голови районної державної адміністрації утворюється районна комісія. До неї мають входити спеціалісти райдержадміністрації, громадських об’єднань, голови сільських рад, депутати місцевих рад. Проте від громадських об’єднань має бути не менше третини членів. А кожен член комісії не повинне мати конфлікту інтересів.

Комісія має в порядку подання розглядати заяви від позичальників, проводить попередню перевірку заявника на відповідність умовам отримання кредиту і включати його у відповідний список. Публікувати їх планують на сайтах РДА.

Після цього списки передають у обласний фонд «Власний дім», а спостережна рада фонду розглядає їх до 1 листопада кожного року і має прийняти мотивоване рішення. До цієї ради повинні увійти представники обласної ради, облдержадміністрації, обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва, громадських об’єднань (не менше третини).

Отримати кредит можуть за умови підтвердження платоспроможності люди, які живуть та працюють безпосередньо в селах. Із повним переліком категорій можна ознайомитися тут.

Передусім їх надаватимуть тим, хто має завершити раніше розпочате будівництво, молодим спеціалістам, ветеранам, переселенцям. Отримати кредит можна лише раз, а сума не може перевищувати 100 тисяч для добудови, реконструкції будинку та 200 тисяч – для спорудження нового житлового будинку чи придбання житла під 3% річних. При цьому позичальник, який має трьох і більше дітей (у тому числі усиновлених та/або таких, що перебувають під його опікою/піклуванням), звільняється від сплати відсотків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От зараз в Боголюбах, Рованцях, Підгайцях, Зміїнцях, Липинах почнеться бум "бідних сільських мешканців"...
Відповісти
Останні новини
На Волині затвердили новий порядок надання кредитів на житло у селах
03 лютий, 2017, 12:34