У Луцьку відкрили залізничний вокзал. ФОТО

У Луцьку відкрили залізничний вокзал. ФОТО
У Луцьку офіційно відкрили нове приміщення залізничного вокзалу станції "Луцьк".

Відкриття відбулося 26 жовтня.

Протягом 2011-2012 років підсилили фундамент, повністю перепланували внутрішнє приміщення і надбудували 3 поверх.

Повністю оновили зовнішній вигляд вокзалу та замінили всю систему інженерних комунікацій.

Під час реконструкції оновили перони та допоміжні залізничні приміщення.

Вартість усіх виконаних робіт обійшлася в 21 мільйон гривень.

Під час урочистого відкриття начальник львівської залізниці Богдан Піх назвав відкриття святом для залізничників. Він вручив начальнику станції Луцьк Альгейдару Багірову символічний ключ від станції.

За його словами, реконструкція вокзалу в Луцьку стала останньою серед реконструкцій усіх 7 обласних центрів України, які підпорядковуються Львівській залізниці.

Мер міста Микола Романюк та губернатор Волині Борис Клімчук привітали будівельників та подякували всім причетним до реконструкції вокзалу та Привокзального майдану. Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт прочитав молитву, освятив новий вокзал та подарував дирекції велику ікону.

Після цього Клімчук та Піх виконали роль чергового станції і відправили рейковий автобус в Ківерці і назад.

Довідка

Перший вокзал у Луцьку збудували в 1890 році. Його звели після того, як проклали залізницю від станції Ківерці. Вокзал знаходився на теперішній вулиці Стрілецькій. А на місці сучасного вокзалу була товарна станція.

У 1958 році вокзал перенесли туди, де він зараз. Збудували нове приміщення. У 2011 році почалася капітальна реконструкція цього вокзалу.

Кімнати відпочинку
Кімнати відпочинку
Кімната відпочинку
Кімната відпочинку

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: відкриття
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Усе красиво, лише змарнували загальний пейзаж свята животаті попи, які з 1991 року замінили секретарів партійних організацій. Було їх сьогодні в новій споруді понад 20! Це не монахи минулих століть (Джордано Бруно, Бекон, Коперник, Мендель і ін.), серед яких були фізики, астрономи, генетики, письменники...
А ці - просто попи, які несуть в маси "православну культуру", якої просто немає і не буває. Є українська культура, маленькою складовою частиною якої є Православя.
Відповісти
Український вокзал освячує російська церква) в Україні все як завжди)
Відповісти
До чого тут церква? Бог ОДИН!!!
Відповісти
так у тому-то і різниця: бог один, а церкви ой які різні бувають!)))
Відповісти
А чому не запросили освячувати вокзал єпископа з Католицького кафедрального костелу святих Петра і Павла??? а?
Відповісти
на як до чого просто гроші з російської церкви йдуть путіну в малоросію а не в Україну
Відповісти
соглашусь с патріотом-какая разница,какая церковь?
Відповісти
а чому дивуватись? навіть відкриття клініки ока не обійшлась без бородатої нєчісті... Скільки бабла пішло цім "чоловікам" в жіночому одязі за міфічні заклинаня над цим вокзалом?
Відповісти
Очевидно!!! Тільки чийсь батько вкалував більше 12 годин на будівництві вокзалу, аби сьогодні (за два дні до виборрів) Климчук сказав "Вокзал побудовано, Партія Регіонів розбудовує країну", а Ніфонт приїхав на мерсі єшці 2010 року, пробубнів шось, "ворвал баблишка" і дальше поїхав...
Справедливо, шановне паньство???
Відповісти
Щойно дивився фотки з сайту, де ви донедавна працювали. скажу, тут детальніше і якісніше попрацювали і мор... лиця чинуш нак не псують загальне приємне враження від нововідреставрованого вокзалу. дякую.
Відповісти
а діспечерську навіщо мрамором обклали? Краще б навіс на пероні зробили, навіть автостанція вже до того дійшла давно! Бігти під дощем до останнього вагону не комільфо :-) а потім почекати, коли відкриють, інші вийдуть і т.д.
Доробіть вокзал, люди просять!
Відповісти
батько вкалував не безкоштовно. у ніфонта не мерс, а тойота. як можна вірити всім наступним вашим словам, шановне панство? ніфонт був і буде, скільки б собаки не гавкали, а караван іде. може на себе вже варто подивитись?
Відповісти
та скільки йому залишилось тому попиську? прикро те, що на його місце прийде інший чаклун.
Відповісти
Хорошо, крачмво, чисто и аккуратно. Про недостатки уже писали. Сколько они там себе отміли можем прикинуть, если вкинули 21 лимон, то лимонов 5-6 уворовали точно.
Відповісти
А шарікі то ригіональні :-)
Відповісти
А де там напис або логотип партійний? А хоть і були б - влада яка і хто будував?! Вже совість мйте, а!!! Чи вам Юлі з Тягнибоком та Ющенком не вистачає? :)
Відповісти
Будь-яка влада повинна будувати. Але вокзал побудувала - Львівська залізниця, а не яка б то не було партія за свої партійні гроші.
Відповісти
Спасибі фотографові, хороший репортаж, хороші фото.
Відповісти
там було куча фотографів які вирішили заресоваться і так само з відеокамерами скоро операторів буде в луцьку більше так як і таксі і маршруток в Луцьку бльше ніж в інших містах
Відповісти
Фото може й хороші. Зате вокзал схожий на Діснейленд районного розливу.
Старий хоча б ні на що не претендував. Таке враження, що всім керує не архітектор а майстри, які в дитинстві робили паперові витинанки а тепер дорвались до гіпсокартону. Не архітектура а чиста попса місцевого розливу "Новолуцький ренесанс".
Відповісти
Блін задовбали....що за люди.....як такі розумні потрібно було йти робити той вокзал,раз вам ці майстри не подобаються...як то кажуть на колір і вид немає таких самих думок...але потрібно мати хоть якось працю інших людей...ви просто позажирались вам все погано..не робили вокзал...кричали чого ніхто нічого не робить....а тепер зробили знову вам щось не подобається....ви самі шукаєте собі проблеми..це головна причина всіх бід....я ні за кого не заступаюсь...просто сказала вам свою думку...і думаю нікого не образила.....
Відповісти
Росказала !!
Відповісти