На Ківерцівщині відкрили новий садочок. ФОТО

На Ківерцівщині відкрили новий садочок. ФОТО
У селі Жидичин Ківерцівського району відкрили новий дошкільний заклад, який будували впродовж чотирьох років.

Про це повідомляє ВОДТРК.

Дитячого закладу в селі Жидичин не було п’ятнадцять років. Батьки возили дітей до Луцька або сусіднього Клепачева, але більшість залишали вдома. Рішення збудувати новий дитсадок сільська рада прийняла чотири роки тому.

Гроші на завершення будівництва надійшли з державного бюджету. Потребу Волині у ще одному дитячому садку відстояв перед Кабінетом Міністрів перший заступник голови Верховної ради Адам Мартинюк.


Новий дитячий садок розпочне роботу 1 листопада. Він розрахований на 4 групи різного віку — від трьох до п’яти років. Усі групи вже заповнені.

У селах Ківерцівського району проблему черг до дитячих садків вдається вирішувати. У районному центрі ж із цим скрутніше. Там працюють три дитячих садки, які відвідують 564 дитини, а в черзі – більше семиста. Для вирішення проблеми вирішили збудувати новий садок — на території Ківерцівського дошкільного закладу № 1.

У фундамент майбутнього садка урочисто заклали капсулу, невдовзі розпочнуть роботи, аби завершити їх вже наступного року. Гроші на початок будівництва виділені з районного бюджету, а завершиться спорудження за кошт державний.
Новий дитячий садок зможуть відвідувати 100 дітей. За словами міського голови Володимира Жгутова, наступного року планують відновити, принаймні, три групи у ще одному дошкільному закладі Ківерців.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Подейкують, що Толя Грицюк в жахливому запої. Каби чого не трапилось...
Відповісти
Останні новини
На Ківерцівщині відкрили новий садочок. ФОТО
27 жовтень, 2012, 11:47