Бійці у госпіталі подякували лучанам за підтримку

Бійці у госпіталі подякували лучанам за підтримку
Солдати, які лікуються у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі, наразі забезпечені усіх найпотрібнішим.

Про це повідомляє ВРД НСТКУ.

Зі шпиталів, розташованих на сході України, до Луцька перевели 21 учасника АТО. Це — хлопці з різних областей, які служили на передовій та мають проблеми зі здоров’ям. Дехто отримав травми під час останніх бойових дій під Авдіївкою.

Наприклад, молодший сержант Володимир Чернов служить у 55-й бригаді. Під час останнього загострення ситуації й шквального вогню ворога під Авдіївкою обморозив ноги – довелося майже добу стояти на лютому морозі.

Із Дніпра і Харкова до Луцька бійців транспортували літаком. Це – військові з різних частин. Сержант Максим Стародубцев — із 72-ї бригади. Брав участь безпосередньо в штурмі. Каже, треба ж комусь це робити. У результаті завдання виконали, але отримав контузію.

Як розповів лікар-травматолог Дмитрій Земба, до Луцька перевели бійців, стан яких дозволяв транспортувати їх авіацією, та яким дозволено ходити.

«З відмороженнями в нас є 7 чоловік. Важкотравмованих немає, поранених також. А ще в нас перебуває кілька чоловік після мінно-вибухових уражень» , – розповів виконувач обов’язків завідувача травматологічного відділення Дмитрій Земба.

Від самого початку перебування бійців у Луцькому гарнізонному госпіталі за них взялися волонтери. На їх заклик принести хлопцям білизну, засоби гігієни та вітаміни, а також прийти і підтримати морально, лучани відразу відгукнулися. Тож, кажуть військові, вони мають все необхідне для перебування тут.

Волонтери постійно відвідують бійців, навіть організували для них кілька екскурсій містом.

Декого з військових планують виписати вже цього тижня. Нині у госпіталі на лікуванні перебуває близько сотні учасників АТО і військових запасу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Бійці у госпіталі подякували лучанам за підтримку
07 лютий, 2017, 13:31