У Луцьку хочуть поставити ще один пам'ятник

У Луцьку хочуть поставити ще один пам'ятник
У Луцьку може з’явитися пам’ятник політичній і громадській діячці Олені Левчанівській.

Про це йдеться у сюжеті Громадське.Волинь.

Так, вулиця Сенаторки Левчанівської у Луцьку перетинається з головною пішохідною вулицею міста. Щодня сотні лучан рухаються по ній у напрямку Старого ринку. Однак, майже ніхто не знає, хто ж така сенаторка Олена Левчанівська. Саме тому вже вдруге проводять мітинг пам’яті видатної волинянки, на якому розповідають, ким була ця жінка та що вона зробила для Волині та України загалом.

9 лютого десятки лучан зібралися, щоб вшанувати 136-ту річницю від дня народження волинянки. Серед учасників заходу були історики, викладачі, студенти, пластуни, представники міської влади.

«Олена Левчанівська – видатна українська громадська та політична діячка. Представляла Волинь у 1922-1927 роках у Сеймі другої Речі Посполитої. Ми обговорили питання про виготовлення і встановлення поблизу вулиці, названої на її честь, пам’ятного знаку», – розповідає про видатну землячку організатор заходу Леся Косаковська.

Ідею встановити пам’ятник славній волинянці запропонували ще у 2013 році. Однак, говорити про реалізацію ініціативи можна буде тільки в тому разі, якщо самі лучани зацікавляться вагомими постатями своєї історії.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
унтерменші не видавлятьіз себе меншовартості! Слава панам!
Відповісти
Зараз оці творчі люди пропонують встановити памятник ( ніби немає інших, важливіших потреб ), а завтра клянчитимуть гроші в міськради. Я проти. Достатньо жити ссср і створювати ідолів.

Підозрюю що ініціатива йде якраз від скульпторів памятників які на цьому заробляють, напевне потрібні гроші і новий проект.

Я категорично проти. Не той зараз час щоб викидати мільйони на памятники.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть поставити ще один пам'ятник
09 лютий, 2017, 23:34