У луцькому дитсадку 5 дітей захворіли на скарлатину

У луцькому дитсадку 5 дітей захворіли на скарлатину
В луцькому дитсадку №31 п’ятеро дітей захворіло на скарлатину. Ще один випадок зафіксовано в садочку села Липини, що поблизу облцентру.

Про це повідомляє інформаційне агентство Волинські Новини.

За інформацією управління охорони здоров’я Волинської ОДА, за станом на 10 лютого в області немає великих спалахів скарлатини, зафіксовано лише поодинокі випадки захворювань. Зокрема в ДНЗ села Липини хворіла дитина.

Також, за інформацією видання, в луцькому дитсадку №31 п’ятеро дітей заразились цією інфекцією та перебувають на лікуванні. Як повідомила старша медсестра садочка Надія Бабич, карантин на скарлатину становить 7 днів, а протягом 21 днів малюку не можна відвідувати навчальний заклад, аби уникнути ускладнень.

«Провини ДНЗ в цьому немає, адже хвороба передається повітряно-крапельним шляхом навіть при кашлянні або чханні. Цього не може трапитись через, приміром, погане харчування, абощо. В садочку регулярно провітрюють приміщення, роблять вологе прибирання з дизрощином, дітки часто гуляють на вулиці», - прокоменувала цей випадок Надія Бабич.

Довідково:

Скарлатина – гостре інфекційне захворювання, яке проявляється інтоксикацією, гнійним ураженням ротоглоткових мигдаликів і характерним дрібнокрапчастим шкірним висипом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцькому дитсадку 5 дітей захворіли на скарлатину
15 лютий, 2017, 03:16