Іноземці називають вибори на Волині прозорими

Іноземці називають вибори на Волині прозорими
Міжнародні спостерігачі кажуть, що на Волині вибори їм сподобалися.

Як розповів на прес-конференції 29 жовтня спостерігач з міжнародної громадської організації «Центральноєвропейська група політичного моніторингу» Сергій Дежнюк, парламентські вибори в цілому його порадували, бо мали «багато позитивів і не дуже багато негативів».

За його словами, те, що ці вибори відбувалися за змішаною системою, є великим позитивом, мовляв це дуже демократично. Сподобалось спостерігачам з-за кордону і те, що у виборах брали участь багато партій – аж 22.

Сергій Дежнюк похвалив роботу Центральної виборчої комісії, зауваживши, що ЦВК працює професійно.

«Веб-камери – нове і доволі позитивне явище. Я надіюся, що декотрі із ваших сусідів запозичать у вас цю ідею», – сказав він.

Відзначив спостерігач і роль засобів масової інформації. На його думку, сила ЗМІ в Україні значно відчутніша у порівнянні з іншими країнами пострадянського простору.

Загалом іноземні експерти з «Центральноєвропейської групи політичного моніторингу» побували у день виборів на 14 волинських дільницях. І лише на двох дільницях зафіксували незначні порушення: на одній дільниці троє людей не знайшли себе у списках виборців, а ще на одній дільниці (у будинку престарілих) одна і та ж людина допомогла проголосувати двом виборцям.

«Загалом порушення не мали системних ознак. Виборчий процес пройшов добре, чисто, прозоро. Українське суспільство показало свою зрілість», – зазначив Сергій Дежнюк.

Разом з тим він дав зрозуміти, що міжнародні спостерігачі звертали увагу не на можливі схеми фальсифікацій, а вивчали загальну картину проведення виборів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Іноземці називають вибори на Волині прозорими
29 жовтень, 2012, 13:13