У Луцькраді «відхрестилися» від «космічних» платіжок за тепло

У Луцькраді «відхрестилися» від «космічних» платіжок за тепло
Великі суми за теплопостачання, які лучани отримали у платіжках за січень, виникли через перерахунок тарифу згідно з постановою Нацкомісії з питань регулювання електроенергетики та комунальних послуг та через нарахування субсидій лише до базового тарифу.

Про це йшлося під час брифінгу 17 лютого.

За словами першого заступника міського голови Тараса Яковлева, чи не найбільше цього тижня лучан турбувало питання сплати за опалення. Тож він пояснив, що нарахування вартості за теплову енергію здійснюють відповідно до постанови Нацкомісії з питань регулювання електроенергетики та комунальних послуг.

Відповідно Луцькрада чи КП «Луцьктепло» не може повпливати на вартість. Відповідно до постанови, комунальне підприємство «Луцьктепло» щомісяця коригує тариф у бік збільшення чи зменшення відповідно до температурного режиму. У січні середня температура становила -5 градусів за Цельсієм. Тому замість передбаченого базового тарифу у 31 гривню, лучани фактично сплатили по 42 гривні.

До прикладу, перерахунок відповідно до температурного режиму проводили й раніше, просто тоді сплачувати виходило менше. Так, за листопад був тариф 18 гривень, а за грудень –28. Яковлев зауважив, що у березні-квітні вартість також зменшиться у зв’язку із передбачуваним потеплінням.

Окрім того, Яковлев акцентував увагу на тому, що вплинуло це й на нарахування субсидій. Мовляв, їх передбачили лише на вартість базового тарифу. Тож Міністерство соціальної політики вносить зміни. У подальшому суми будуть перераховані та субсидії в подальшому нараховуватимуть на повну вартість опалення, а не на норму, передбачену в тарифі.

«У цьому немає вини Луцькради чи інших місцевих рад, які у такій самій ситуації. Однак цю ситуацію мають виправити найближчим часом», – підсумував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
СКАЖІТЬ ШАНОВНІ ПАНОВЕ З МІСЬКРАДИ, ЯК ПРИ ПЕНСІЇ В 1200 ГРН. МОЖНА ЗА КОМУНАЛКУ 1600 ПЛАТИТИ? І ЦЕ З СУБСИДІЄЮ!!!
Відповісти
Пряма відповідальність місьради!Кого ви слухаєте,нікчему і безграмотного заступника.Вартість опалення лежить виключно на органах місцевого самоврядування.НКРЄКП встановлює тільки ціни на енергоносії.Все.Ну читайте кінці кінців законодавство....або платіть віртуальні завищені тарифи.
Відповісти
Так, я не я і хата не моя... ви влада, чи халява ??? мабуть, халява...
Відповісти
Останні новини
У Луцькраді «відхрестилися» від «космічних» платіжок за тепло
17 лютий, 2017, 15:04