Депутати Луцькради проситимуть уряд підтримати блокаду

Депутати Луцькради проситимуть уряд підтримати блокаду
Члени «регламентної» комісії Луцькради рекомендуватимуть сесії міськради підтримати звернення до Президента, Голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра України щодо блокади та визнання Росії агресором.

Про це йшлося 20 лютого під час засідання комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Депутат Микола Собуцький зауважив, що за три роки після того, як добровольці зі зброєю в руках відбивали напад агресора, вони знову змушені брати ситуацію у свої руки. Собуцький нещодавно повернувся із «редуту», де добровольці блокують залізницю. За його словами, лише один потяг із вугіллям складався із 57 вагонів, які везли від сепаратистів. Місцеві ж розповідали, що щодня рухалися 5-6 таких поїздів.

Окрім того, за словами обранця громади, у 2016 році СБУ видала 97 тисяч дозволів на перетин кордону із тимчасово окупованими територіями. Серед них було 4 тисячі дозволів на вугілля та 2 дипломатичні дозволи, які не підлягають перевірці.

Собуцький вважає, що товари, які перетинають кордон, використовуються сепаратистами, а іноді можуть у подальшому без будь-якого розмитнення рухатися у Росію. Свідченням цього є, наприклад, перевезення туди особливого виду піску, із якого виробляють скло – мовляв, на непідконтрольних Україні територіях немає підприємства, яке могло б його використовувати. Тому депутат впевнений – торгівля із окупантами здешевлює окупацію. «Вимагаючи санкцій від інших, самі нічого не робимо», – зауважив він.

Затверджений план заходів щодо ОРДЛО передбачає фінансування підприємств на окупованій території. Тому у зверненні він просить визнати Росію окупантом і заборонити торгівлю із окупованим територіями.

Члени комісії зауважили, що проект звернення дуже своєчасний та підтримали його.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.