Прокуратура підозрює Шемейка у криміналі за новими статтями

Прокуратура підозрює Шемейка у криміналі за новими статтями
Посадовця Держархбудінспеції у Волинській області, окрім хабарництва, підозрюють ще й у незаконному збагаченні та поданні недостовірних відомостей у декларацію про доходи.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волині.


Волинська прокуратура повідомила заступнику начальника управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, незаконному збагаченні й поданні завідомо недостовірних відомостей у декларації про доходи.

Правоохоронці встановили факти вимагання й одержання посадовцем «данини» від забудовників за безперешкодну реєстрацію декларацій про початок будівельних робіт та декларацій про готовність об’єкта до експлуатації.

Окрім того, з'ясувалося, що у період 2015-2016 років він набув у власність чималі гроші, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами.

Як відомо волинянам, 14 листопада торік під час огляду орендованого на ім'я дружини посадовця індивідуального банківського сейфа виявлено та вилучено 10,16 тисячі євро та 80,38 тисячі доларів.

Факт наявності цих грошових активів заступник начальника Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області Сергій Шемейко приховав, не внісши про них жодних відомостей під час заповнення восени минулого року декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави, на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Відтак, посадовця підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 368, частиною 2 статті 368-2, статтею 366-1 Кримінального кодексу України.

Невдовзі матеріали кримінального провадження будуть скеровані до суду.

Прес-служба прокуратури Волинської області

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.