Суд Австрії дозволив екстрадувати Фірташа в США

Суд Австрії дозволив екстрадувати Фірташа в США
Австрійський суд задовольнив апеляцію США, які домагаються екстрадиції українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

Суд над бізнесменом розпочався о 10 ранку, рішення винесли о 15-й за київським часом. Фірташ відмовився від останнього слова, – пише ТСН.

Суддя зазначив, що таким чином «не ставлять клеймо злочинця». Суд вирішував питання допустимості чи недопустимості екстрадиції. А все американські слідчі з'ясують, чи можна називати українського бізнесмена злочинцем.

Зазначимо, що засідання знімати журналістам не дозволили, однак представники преси були присутніми в залі. Депутати від Оппоблоку, які зазвичай підтримують Фірташа під час судових процесів, сьогодні не приїхали. Подію висвітлювало багато російських медіа, яким Фірташ охоче давав коментарі.

Перед засіданням на запитання кореспондента ТСН, на яке чекає рішення, Фірташ відповів: «На справедливе».

Нагадаємо, США звинувачують Фірташа в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму в 18,5 мільйона доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Натомість адвокат Фірташа каже, що Америка наполягає на екстрадиції, бо не тільки сама зацікавлена в цих контактах, а ще й тому що претендує на усі активи Фірташа в тому числі і в Австрії. І називає справу політично мотивованою. Тому захист закликав австрійське правосуддя не ставати «заручником Америки».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а мо й посадять, то всіх поздає, в т.ч. і нового презіка...
Відповісти