У Луцьку вимагають незалежного контролера у маршрутках

У Луцьку пропонують запровадити посаду незалежного контролера, який штрафував би пасажирів за безквитковий проїзд у маршрутках.

Про це йдеться в електронній петиції до міськради.

Автор петиції Вадим Слива нагадам про підвищення тарифів за проїзд в міському транспорті через низьку рентабельність перевезень пасажирів у місті.

«Однак, вирахувати справжню рентабельність перевезень на сьогодні практично нереально, оскільки немає обліку квитків, а отже і кількості перевезених пасажирів. Водії пасажирам квитки не видають і лише в кінці зміни на кінцевих зупинках викидають квитки пачками або «метрами», скільки вважають за потрібне. Тому, маємо таку ситуацію, коли водій перевіз (умовно) 1000 пасажирів, власнику маршрутки відзвітував про 800, а той, в свою чергу, стверджує, що їх було 600 і що маршрут не рентабельний, вартість проїзду потрібно підіймати», - йдеться у петиції.

Тому автор документу пропонує зобов'язати управління транспорту міськради заснувати посаду незалежного контролера для перевірки проїзних документів у пасажирів.

«Достатньо 2-4 людини на місто, які б протягом дня за випадковим вибором переходили з однієї маршрутки в іншу, перевіряли квитки у пасажирів та штрафували тих, хто їде без квитка. Це, в свою чергу, простимулює пасажирів вимагати від водія видавати квиток в обмін на отриману плату за проїзд. А оскільки квитки -- це номерний документ, то можна буде прослідкувати, яку кількість пасажирів було перевезено за день», - йдеться в петиції.

Автор документу додав: «Посада контролера повинна бути збережена і після впровадження в міському транспорті системи електронного квитка, щоб не було ситуації, коли замість електронної оплати водій буде пропонувати проїзд за оплату готівкою («так простіше» або «так дешевше»), як це зараз відбувається з перевезенням пасажирів міжміськими маршрутками, де проїзд з квитком, купленим в касі, дорожчий, ніж «за домовленістю» з водієм без квитка».

На думку Сливи, контролер також може перевіряти якість надання послуг перевізником -- чистоту в автобусі, культуру поведінки водія, музику в салоні та інше.

Якщо петицію упродовж двох тижнів підтримають 300 осіб, вона стане обов’язковою для розгляду Луцькою міськрадою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
контролю немає і не буде! Ми вже гейропс...
Відповісти
для початку внесіть зміни в КУпАП
Відповісти
Дай бог як чесного контролера а не підкупного
Відповісти