Окрім шкіл, на Волині оптимізовують і ПТУ

Окрім шкіл, на Волині оптимізовують і ПТУ
Невеликі волинські профтехучилища у рамках реформи чиновники планують приєднати до більших навчальних закладів.

Про це повідомила начальник управління освіти, науки та молоді при Волинській ОДА Людмила Плахотна сьогодні, 28 лютого під час розширеної наради керівників професійно-технічних навчальних закладів, - пише Волинський інформаційний портал.

Серед великої кількості потужних навчальних закладів професійної технічної освіти, на Волині функціонує і низка малокомплектних, у яких кількість учнів не перевищує трьох сотень.

Зокрема це ПТУ № 5 міста Ковеля – 193 студенти, ПТУ № 27 міста Берестечка – 259 студентів, Оваднівський професійний ліцей та ПТУ № 22 селища Луків по 300 студентів, а також технічний коледж ЛНТУ – 280 студентів.

«Як бачите, проведений аналіз діяльності ПТНЗ вказує на те, що ситуація з підготовкою робітничих кадрів в області не є втішною. Нам негайно потрібно шукати і знайти вихід із цієї ситуації. Тим більше, що фінансування професійно-технічної освіти практично передано на місцевий бюджет. Чи витримає він таке навантаження? Чи дасть можливість залишитись закладам професійної освіти у такому складі, та з таким контингентом, як зараз?» – наголосила Плахотна.

Отож, щоб реформувати професійно-технічно освіту в області управління освіти, науки та молоді при ОДА запланувало до 1 вересня приєднати ПТУ № 5 міста Ковеля до Ковельського професійного ліцею, а також ПТУ №11 міста Нововолинська до Нововолинського ВПУ.

За словами Людмили Плахотної, в результаті такого об’єднання, тільки за вересень–грудень 2017 року внаслідок ефективного використання будівель та кадрового забезпечення вдасться заощадити майже 1,8 мільйона гривень. На зекономлені кошти закуплять нове обладнання, техніку та інші інструменти.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.