Луцький художник зобразив безмежність всесвіту

Луцький художник зобразив безмежність всесвіту
У Луцьку відкрилася виставка робіт молодого художника Артура Столярука. Її художній задум — зобразити відчуття початкової енергії життя, відмовитися від зайвого, зокрема, опори на раціональне мислення.

Експозицію відкрили у Галереї мистецтв облорганізації Національної спілки художників України, - повідомляє ВРД НСТКУ.

«Labirintolizm» – це назва першої персональної виставки молодого луцького художника Артура Столярука. Торік він закінчив Українську академію друкарства, де вивчав графіку. А нині вже представив серію робіт, в основі якої — лабіринт. Такий образ у розумінні автора — це пошук, але не безвихідь. Картини, якими Артур Столярук намагається донести, що нехтувати інтуїцією і несвідомим не варто, до вподоби відвідувачам виставки. Вона діє в малому залі «Галереї мистецтв» у Луцьку.

Один із відвідувачів виставки, Владислав Александров, поділився своїми враженнями від побаченого: «Розумієте, в цих картинах відображається сутність самої душі автора, наскільки мені здається. Це такий вид різноманітності, якщо дивитися між пейзажом та між іншими видами мистецтва. Мені найбільш імпонує цей стиль».

Робота над виставкою розпочалася 2013-го. Диптих «Безкінечність» — одна з останніх картин Артура Столярука. Як і в роботах улюбленого художника, лідера абстрактного експресіонізму Джексона Поллока, в ній немає композиційно ні верху, ні низу, як і правої чи лівої сторони. Картину можна продовжувати безкінечно у будь-якому напрямку. Таким чином, через прості лінії та геометричні фігури художник показує безмежність світу.

На запитання однієї з відвідувачок про те, звідки у нього стільки терпіння, Артур Столярук відповів, що йому робота в радість.

«Скільки себе пам’ятаю, стільки малюю. Графікою захоплювався завжди, вона мені більше імпонувала. Тобто, конкретні лінії, колір, де є точність, лаконічність. Чого саме така техніка? Це вже моє зріле переосмислення. Освіта дала знати своє, плюс спостереження: що де відбувається. Завжди хотілося чимось вирізнятися, тобто найти якийсь свій почерк», – каже художник.

Виставка «Labirintolizm» Арура Столярука діятиме в Галереї мистецтв протягом трьох тижнів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.