У Луцьку – конкурс на створення туристичних «родзинок»

У Луцьку – конкурс на створення туристичних «родзинок»
У Луцьку оголосили про старт конкурсу громадських ініціатив у сфері туризму. У рамках проекту лучани можуть отримати 30 тисяч гривень для реалізації власних проектів розвитку громади для підвищення туристичної привабливості міста.

Про це повідомили 7 березня під час прес-конференції з питань оголошення конкурсу.

Ініціативу реалізовуватиме Управління туризму Луцької міської ради у партнерстві з програмою «Активні громадяни» від Британської ради в Україні та СГО «Молодіжна платформа».

Загальний бюджет конкурсу – 200 тисяч гривень. По половині грошей виділять Управління туризму та промоції міста та Британська Рада в Україні. Максимальне фінансування в рамках одного проекту – 30 000 грн. Проект має бути соціальним, тобто, стосуватися усіх громадян міста.

За словами заступника міського голови Сергія Григоренка, конкурс дасть змогу не лише критикувати, а й пропонувати ідеї для збільшення туристичної привабливості міста. «Сподіваємося, що проект запрацює і люди проявлять максимальну активність», – зауважив Григоренко. Громадський активіст Захар Ткачук, який представляв громадську раду зауважив, що інформацію щодо конкурсу можна почерпнути на сайті http://pitching.in.ua/lutsk/

Головна мета проведення конкурсів – спонукати людей самих відповідати за власне місто та збільшити туристичну привабливість Луцька.

Конкурс відбуватиметься у кілька етапів. Спочатку особа подає ідею, заповнюючи гугл-форму, після чого експертне середовище оцінює ідеї. Загалом відбувається 2-денне навчання, аби ідею прорахувати фінансово та з точки зору менеджменту.

Заявки на участь в конкурсі подаються з 8 березня 2017 року по 7 квітня 2017 року.

18 квітня учасники презентуватимуть проекти, а вже 21 квітня комісія визначить переможців та надасть фінансування. Подати проект може будь-який лучанин.

Луцьк – 5-те місто, яке реалізовуватиме програму за підтримки Британської ради. Зокрема, здійснювали діяльність у Херсоні, Чернігові, Мелітополі, Скадовську та Сумах. Щоправда, не всі проекти реалізовують у галузі туризму – дехто звернув увагу на мистецтво чи культуру. За словами Ткачука, всі міста пройшли проект успішно та отримали гарний поштовх для роботи та покращення власних міст.

Основними напрямками для луцького «туристичного» конкурсу стали такі:

– Нові туристичні об’єкти – створення у міському просторі нових об'єктів туристичного інтересу, арт-об’єктів, маршрутів, атракцій, тощо.

– Інклюзивні проекти – забезпечення доступу до міських та туристичних об'єктів людей з інвалідністю, доступність інформаційних послуг та сфери обслуговування.

– Фестивалі, події, заходи – проведення у Луцьку заходів різного напрямку, що залучають до міста туристів, популяризують внутрішній туризм, історію міста Луцька, його історичні пам’ятки.

– Інформаційні та IT продукти – застосування інформаційних технологій для забезпечення комфорту перебування та пересування містян гостей у місті Луцька.

– Туршляхи – прокладання унікальних туристичних пішохідних чи веломаршрутів по місту із майбутнім їх маркуванням.

Тож лучан запрошують активно долучитися до конкурсу, аби покращити міст.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку – конкурс на створення туристичних «родзинок»
07 березень, 2017, 12:57