У ПриватБанку розказали про переваги від націоналізації

У ПриватБанку розказали про переваги від націоналізації
Попри паніку, яка розгорнулася під час націоналізації «ПриватБанку», тут запевняють: ставши державним, банк навпаки укріпив свої позиції та активно продовжить політику якісного обслуговування клієнтів, працюватиме над інноваціями та піклуватиметься про спокій і безпеку коштів своїх вкладників.

Про це повідомили 7 березня під час прес-конференції у ЦНАПі.

Спілкування у формі прес-конференцій у банку планують поводити щоквартально. Директор департаменту ЦНАП Лариса Карп’як зауважила, що дуже важливо, що влада та бізнес працюють спільно на благо громади.

«ПриватБанк дружньо погодився на те, аби зробити послуги адміністративні послуги більш доступними для наших змовників», - зауважила Карпяк. Тож із початку січня кожен замовник може оплатити послугу, не відходячи від адміністратора. Надалі департамент із банком працюватимуть спільно, аби зробити обслуговування ще зручнішим.

Директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Войтенко розповів, що змінилося у банку після націоналізації та про те, на що варто очікувати вкладникам.

Одним із ключових параметрів банку є відсоток ліквідності, який свідчить про стабільну роботу банку.

Після націоналізації, ПриватБанк отримав докапіталізації на суму 116 мільярдів гривень. Цієї суми досить, аби знижувати відсоткові ставки по депозиту. Тож на сьогодні ставка для фізичних осіб становить 16,8 % для корпоративних клієнтів 16,5,у той час як до націоналізації цей показник становив 20,5 %.

«У нас достатньо коштів, аби почати реально кредитувати сектор економіки, підприємців та створювати нові робочі місця», - зауважив Войтенко.

Станом на сьогодні, ПриватБанк обслуговує 20 мільйонів клієнтів, тобто майже все економічно активне населення. Перші два місяці після націоналізації підтвердили, що це було правильним рішенням.
Далі Войтенко розповів про високоліквідні активи, які покриває зобов’язання банку, тобто кошти, які мають видати клієнтам у разі потреби. На сьогодні покриття на рівні 63%, до націоналізації він становив 8, 5%.. Зараз банк може працювати без фінансової допомоги, які свого часу надавав Нацбанк. Ці кошти, за словами Войтенка, знадобилися після початку війни, адже вкладники почали масово знімати гроші з рахунків.

«Ми тоді повернули клієнтам 65 мільярдів гривень. Це було запорукою тієї довіри, яку ми маємо на сьогодні», - зауважив регіональний директор.

Статус державного банку відкрив перед ПриватБанком нові можливості. По-перше, йдеться про гарантії за депозитами. Згідно із законами про банки, саме їх власник несе повну відповідальність за клієнтські кошти. На сьогодні 100% акцій ПриватБанку належать державі.

За словами Войтенка, найближчим часи планують збільшити кредитний портфель по фізичних особах до 5 мільярдів гривень, сотні мільйонів спрямують у тому числі на Волинь.

Окрім того, націоналізація активувала розвиток існуючих та готових технологій.

Це також сприяє чесній конкуренції. Мовляв, всі банки мають змагатися за надання послуг кращої якості. Ще будучи комерційним банком, ПриватБан» був лідером із зарплатних проектів і нині обслуговує 60% усіх зарплатних карток, які працюють в Україні. Зараз же банк має амбітну мету обслуговувати 75% клієнтів. Тут переконують – готові покращувати сервіс, аби зробити обслуговування ще якіснішим.

«Ми будемо боротися за клієнта не тому, що ми стали державним банком, а тому, що ми покращуємо сервіс», - зауважив він.

Також одним із ключових кроків після націоналізації стало збереження персоналу. Адже перше, що зробило керівництво- збільшило зарплатню на 20%. Банк- це не лише технологій, а люди, тому тут піклуються про своїх людей та корпоративну етику.

«Обслуговувати кожного, як власну маму - це корпоративна культура», - додав Войтенко. Банк і надалі інвестуватиме у культуру обслуговування.

Щодо Волинської області, то тут банк має найбільшу кількість вкладень фізичних осіб. Це ще один доказ того що якість і послуги банку на високому рівні.

По кредитах банк має ще більший відрив від найближчих конкурентів , зокрема «Ощадбанку». Щодо корпоративних клієнтів, Приват має амбітну мету стати основним обслуговуючим банком. «Тут у нас далеко не перші позиції, але це для на виклик і ми його приймаємо», - зауважив Войтенко.

За його словами, депозитний портфель поновлюються і клієнти повертають кошти у банк.

«Для нас стратегічно важливо щоб була максимальна довіра до гривні», - зауважив директор регіонального відділення. До слова, саме ПриватБанк переміг у тендері на розміщення коштів Луцького виконавчого комітету. «Кошти міської громади – у надійних руках, можете не хвилюватися, під дуже пристойні відсотки», - додав регіональний директор.

Банк став переможцем тендерів по Луцьку та виграв значну їх кількість у районах.

«Мені приємно, що місцеві бюджети нам довіряють і ми можемо бути максимально важливими для Волинської області», - зауважив Войтенко. Тому банк із радістю допоможе вкладати кошти та заробляти громаді на непоганих відсотках.

Стратегічними завданнями а 2017 рік є навчати клієнтів користуватися інструментами дистанційного банківського обслуговування та зберегти технологічну інноваційність. На переконання керівництва, банк має надавати послуги на такому рівні, аби він був для клієнта «кнопкою в телефоні». У цьому напрямку Приватбанк передбачає навчання півмільйона клієнтів на місця під навчанням мають на увазі, що під час відвідин відділення клієнтів їх навчать користуватися та самостійно повторювати заходження у приват через інтернет. Тож тут активно працюватимуть на д тим, аби він перестав бути для пересічних українців якось екзотикою
«За сумісництвом ми банк, а в душі - ІТ-кампанія», - Войтенко зауважив і підкреслив, що разом із людьми сучасні технології створюють неповторний тандем.

Для зручності клієнтів банк і надалі інвестуватиме в інфраструктуру, закуповуватиме обладнання, аби на 15 % збільшити мережу. Аби покращити сервіс, у Луцьку також планують відкрити ще одне відділення ПриватБанку.

Зрештою, після націоналізації банк нічого не втратив, - кажуть в установі. А навпаки – пропонує ще більшу стабільність та спокій для вкладів чи кредитування своїх клієнтів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можно рассказывать много чего,но - владелец(тем более - еврей) не просто так продал банк за 1гривну. "Навесил" на банк кредит от государства, который по размерам перекрывал стоимость имущества Привата, а полученные деньги вывел в офшор. После этого сделал "услугу" государству, продав Приват за оставшиеся деньги - т.е. 1 гривну
Відповісти
Останні новини
У ПриватБанку розказали про переваги від націоналізації
08 березень, 2017, 09:46