На Волині відкрили перший ЦНАП у об’єднаній громаді

На Волині відкрили перший ЦНАП у об’єднаній громаді
У Голобах відкрили перший на Волині центр надання адміністративних послуг, облаштований у об’єднаній територіальній громаді.

Про це повідомляє ТЦК.

У рамках проекту, який реалізовують у трьох областях, планується модернізацію 15 сервісних установ. Центр надання адміністративних послуг виконкому Голобської селищної ради — перший такий офіс, облаштований в ОТГ Волині.

«Фінансування проекту здійснюється в рамках грантового контракту. Загальні видатки на проект по трьох областях — це 1,077 мільйона євро. З них -940 тисяч євро — це грантові кошти. А 137 тисяч євро — це кошти співфінансування. Зокрема, по Голобах 355 тисяч гривень — це кошти Голобської ОТГ і 660 тисяч гривень — це кошти проекту», - розповів керівник проекту ЄС з модернізації ЦНАПів Роман Матвійчук.

У представництві ЄС в Україні відкриття таких центрів на території ОТГ розглядають як важливі кроки реформи децентралізації влади.

«Ми задоволені прогресом, який є, бо вже створено більше 350 ОТГ . А для населення, для людей дуже важливий крок - це надання якісних адміністративних послуг. Це один з перших таких центрів. Свого роду - орієнтир для інших більш як півтисячі ОТГ, які матимуть в себе такі ж центри», - говорить керівник програм співпраці представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот.

У приміщенні центру обладнали 7 робочих місць для адміністраторів, впровадили електронний документообіг. В ЦНАПі – громадська приймальня, архів та кімната персоналу. Для відвідувачів з дітьми облаштували окремий ігровий куточок. Але найважливіше для такого офісу — якість наданих послуг.

«Послуг у нас буде надаватися на даний момент понад 70. Це реєстрація місця проживання, кадастрового реєстратора... Ми плануємо, щоб у нас виробляли і ID паспорти. Ми будемо старатися надавати нашим людям якісні послуги», - каже начальник ЦНАПу виконкому Голобської селищної ради ОТГ Марія Фьодорова.

Голобська об'єднана територіальна громада — одна з найбільших в області і об'єднує 19 населених пунктів та майже 8 тисяч мешканців.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЦНАП, Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині відкрили перший ЦНАП у об’єднаній громаді
09 березень, 2017, 12:58