У Південній Кореї президента усунули від влади

У Південній Кореї президента усунули від влади
Конституційний суд Південної Кореї підтримав імпічмент президента країни Пак Кин Хе, яка опинилася в центрі корупційного скандалу.

Вона стала першим демократично обраним лідером у країні, яку змусили піти з поста, – пише BBC Україна.

До будівлі суду прийшли як противники, так і прихильники президента. Агенція Yonhap повідомила, що при цьому загинули двоє людей. Один із них – літній чоловік, який випав із поліційного автобуса. Деталі інциденту поки що неясні.

За імпічмент проголосували всі вісім суддів. Конституційний суд визнав провину Пак Кин Хе в тому, що вона дозволила своїй близькій подрузі і раднику Чхве Сун Сіль впливати на державну політику і покривала її корупційну діяльність.

Рішення суду означає, що президента негайно усунуть від влади. Також їй можуть висунути кримінальні звинувачення. Упродовж найближчих 60 днів у Південній Кореї мають пройти позачергові президентські вибори.

У грудні за імпічмент Пак Кин Хе проголосував південнокорейський парламент. Проте формально вона залишалася президентом. Цього тижня слідчі заявили, що Пак Кин Хе та Чхве Сун Сіль отримували хабарі за допомогу віце-президенту компанії Samsung Лі Чже Йону у розв'язанні ділових питань.

Раніше прокуратура звинуватила Чхве Сун Сіль у тому, що вона змушувала великий бізнес вносити багатомільйонні пожертви у два неурядових фонди, пов'язані з нею.

20 листопада радниці висунули офіційні звинувачення у зловживанні владою. Цей скандал викликав численні протести в країни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Південній Кореї президента усунули від влади
10 березень, 2017, 09:19