Прокуратура не хоче віддавати колишній дитсадок у Нововолинську

Прокуратура не хоче віддавати колишній дитсадок у Нововолинську
У Нововолинську немає споруд для обміну, рівноцінних приміщенню місцевої прокуратури.

Про це йшлося під час робочої зустрічі керівництва регіональної прокуратури та міського голови Віктора Сапожнікова, - повідомляє Буг.

Волонтери громадської організації «Світ для дітей» сподіваються, що отримають нормальне приміщення для занять із малечею. Вони працюють із дітьми з ДЦП, синдромом Дауна, аутизмом та епілепсією, тож для роботи потрібні цивілізовані умови. Наразі заняття тривають у холодному та непристосованому для навчання приміщенні.

Нагадаємо, що раніше виконком Нововолинської міськради звернувся до до Генпрокуратури із проханням передати приміщення міської прокуратури для облаштування там дошкільної дитячої установи. Тим більше, що раніше у цій споруді розташовувався дитсадок. У ГПУ відповіли, що будівля не входить до переліку об’єктів, які можуть перейти в комунальну власність.

«На сьогодні не вирішене питання передачі, тому що є декілька листів від Генеральної прокуратури – вимагають підшукати рівноцінне приміщення. Ми звернулись, щоб розпочати процедуру передачі і отримали відповідь – вони не готові передавати. Наразі йдуть перемовини, поки що не бачимо можливості вирішити питання обміну», – відзначив заступник міського голови Андрій Сторонський.

У ситуацію втрутився нардеп Ігор Гузь, який також звернувся до ГПУ.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко не заперечував проти передачі будівлі прокуратури у комунальну власність громади Нововолинська за умови розміщення в ній дитячої дошкільної установи та надання Нововолинською міською радою приміщень для 6 працівників прокуратури з нормальними умовами для праці.

Однак, у міськраді стверджують: насправді прокуратура вимагає приміщення, рівноцінне тому, яке має зараз.

«Якщо вимагати приміщення таких розмірів, як прокуратура, то такого великого у Нововолинську немає. Тому потрібно шукати компромісні варіанти, ми готові їх розглядати. Проте чи воно їм потрібне, таке велике на шість чоловік? Є приміщення менші, наприклад там, де колись працювали прокурори. Вести перемовини з прокурорами на місцях немає сенсу, бо вони не є власниками. Ці переговори мають проходити мінімум на рівні обласної прокуратури», – зауважив Андрій Сторонський.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прокуратура не хоче віддавати колишній дитсадок у Нововолинську
10 березень, 2017, 16:55