Луцькі МАФи платитимуть за «благоустрій»

Луцькі МАФи платитимуть за «благоустрій»
У разі переоформлення паспортів прив’язки на усі малі архітектурні форми, які діють у Луцьку на постійні основі чи сезонно, до міського бюджету вдасться додатково залучити 4 мільйон гривень.

Про це повідомили під час брифінгу 10 березня.

За словами заступника міського голови Сергія Григоренка, на цьому тижні масово розпочали продовжувати паспорти прив’язки для тимчасових споруд.

«Раніше малі архітектурні форми на копійки не сплачували до бюджету міста Луцьека, хоча займають значну частину площі», -зауважив Григоренко. Нещодавно міська рада прийняла рішення, що підприємці мають сплачувати орендну плату за оренду елементів благоустрою. Плату розраховуватимуть по-різному для різних частин міста На віддалених вулицях застосовують коефіцієнт 1, до наближених до центру вулицях із пожвавленим рухом він становить1, 25, і 1,5 у центрі чи в історичній частині.

Тож вже на найближчому виконкомі, який відбудеться 15 березня, розглянуть понад 10 проектів щодо окремих кіосків, які почнуть платити за оренду.

До прикладу, за пересувну тимчасову сезонну споруду на вулиці Теремнівській загальною площею ( з урахуванням площі зайнятого благоустрою) 20 м. кв до міського бюджету за місяць сплачуватимуть 340 гривень. Споруда на вулиці Кравчука загальною площею 35 м. кв. «вартуватиме» 745 гривень на місяць. На проспекті Відродження кіоск площею 30 «квадратів» приноситиме бюджету 737 гривень.

Григоренко визнав, що протягом 2017 року вдасться перевести лише частину підприємців. У перспективі ж, у 2018-19 роках, під час переоформлення паспортів прив’язки до бюджету міста вдасться залучити 4 мільйони гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а до чого тут стартбакс? шонібудь, а не ілюстрація, ліниві утирки
Відповісти
Аппетиты власти растут. Такая оплата будет и за МАФы, которые стоят вдоль ул. Кравчука и "базарники"-владельцы МАФов (киоски, черепашки и т.п.) тоже будут оплачивать эту очень маленькую сумму? Если платятся деньги за так называемое благоустройство, то зачем заставляют дополнительно заключать договора на уборку прилегающих территорий и вывоз мусора?!! Заставить бы этого Григоренка за такую недешевую цену аренды сожрать горсть земли.
Відповісти
Круто. Те що треба. Молодці.
Відповісти