На Волині весняна толока: від сміття прибирали ліс

На Волині весняна толока: від сміття прибирали ліс
Цими днями у лісових масивах, що належать до фонду державного підприємства “Камінь-Каширськагроліс”, активно проводяться лісокультурні роботи.

І на сьогодні, як розповідає головний лісничий лісгоспу Володимир Корецький, заліснено понад 80 гектарів площ при запланованих під посадку 109 гектарах. Але виконують цю важливу роботу лісівники не самостійно, а з допомогою небайдужих людей, в тому числі учнівської молоді сільських та міських навчальних закладів. Наприклад школи сіл Залісся, Полиці, - інформуж прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Зокрема учні Полицівської школи виготовили понад сотню шпаківень та з допомогою лісівників розвісили їх на деревах у лісових масивах.

Активно учнівська молодь відгукнулася на запрошення працівників лісгоспу прибрати прилеглі до лісу навколишні території. Так буквально за кілька годин активної роботи на свіжому повітрі діти завзято прибрали найзабруденіші та найзахаращеніші площі.

Одне з таких – урочище Силікатне, що на території Полицівського лісництва. Тут розташоване міське сміттєзвалище, яке, на превеликий жаль, через людську недбалість, халатність недобросовісних людей, а також через вітряну погоду, перетворюється на стихійне звалище відходів та іншого непотребу. Лісівники постійно підтримують порядок на цій території, а весняна акція – це особливий привід для того, щоб залучити до цієї роботи і молодь.

Діти були вдячними і виявили бажання долучитися до лісокультурних робіт на прилеглих площах, що їх під посадку вже приготували лісівники.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині весняна толока: від сміття прибирали ліс
12 березень, 2017, 12:50