На Волині продовжуються суди у справі судді-хабарника

На Волині продовжуються суди у справі судді-хабарника
Кримінальну справу про обвинувачення судді в отриманні 400 тисяч гривень хабара направили на новий судовий розгляд.

Про це 2 листопада повідомила прес-служба прокуратури області.

Нагадаємо, прокуратура Волині в апеляційному порядку оскаржила вирок судді, який обвинувачувався в отриманні хабара в сумі 400 тисяч гривень.

Зокрема, волинські прокурори заявляють, що суддю Залізничного районного суду Львова незаконно виправдали за відсутністю в його діях складу інкримінованих злочинів – одержання хабарів за прийняття процесуальних рішень у цивільних та кримінальних справах, які перебували у його провадженні.

Цим же вироком Луцького міськрайонного суду до 5 років позбавлення волі зі встановленням трирічного іспитового строку засудили і адвоката, за посередництвом якого суддя одержував хабарі.

Постановлений у справі вирок оскаржили через невідповідність висновків суду, викладених у вироку, фактичним обставинам справи, однобічністю та неповнотою судового слідства, істотним порушенням кримінально-процесуального закону та неправильним застосуванням кримінального закону.

Ухвалою апеляційного суду Волинської області від 30 жовтня 2012 року вирок суду першої інстанції скасовано. Справу направили до Луцького міськрайонного суду на новий судовий розгляд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині продовжуються суди у справі судді-хабарника
02 листопад, 2012, 14:20