Гузь став на захист родин загиблих учасників АТО

 Гузь став на захист родин загиблих учасників АТО
Держава ставить родин загиблих учасників АТО у «правову пастку» при виборі пільг.

Темі врегулювання цієї проблеми на законодавчому рівні присвятили брифінг в парламенті народний депутат Ігор Гузь разом з представниками з Нововолинська, Хмельниччини, а також з Іванич.

«Війна вже третій рік іде, а проблеми лишаються тими самими: хороші та правильні Закони, які не виконуються; пільги, які є, але не діють; низька поінформованість про свої права, пасивність та байдужість місцевої влади та маса інших проблемних питань. Це стосується: пільгового проїзду, комунальних послуг та санаторного лікування. Інших нюансів, де насправді дуже легко виправити ситуацію, щоб родини загиблих відчували, що про них піклується держава», - наголосив Ігор Гузь.

Марина Шепелюк з Нововолинська, дружина загиблого офіцера 51-ї бригади зауважила, що родини загиблих учасників АТО прирівнюють до ветеранів війни, однак не надають відповідні пільги.

«Бійці, які, на щастя, повернулися додому, сплачують за комунальні послуги лише 25% від всієї вартості. Вона, жінка, котра сама виховує дітей змушена платити 50% вартості компослуг: «Ми хочемо, щоб нас прирівняли до цієї пільги і теж сплачували лише 25%».

Також наголосила на важливості отримання пільг «на проїзд у транспорті, адже дружини, діти і батьки загиблих їздять за 100%-ву вартість».

Від імені родин загиблих кіборгів висловилася Ірина Зубкова з Києва, сестра загиблого Героя України Івана Зубкова: «Родини загиблих отримали посвідчення, але у різних регіонах вони діють по-різному. Україна ж одна: Чому в одному регіоні виділяють кошти на лікування та ремонт квартир цих сімей, а в інших – нуль».

«Війна забрала у нас найдорожче, що є в житті – синів», - сказала Софія Дармофал з Іванич, матір загиблого старшого солдата Сергія Дармофала, бійця 51-ї бригади та «підписалася» під порушеними жінками питаннями.

Нещодавно Ігор Гузь мав зустріч у Нововолинську з родинами загиблих учасників АТО, які озвучили йому свої пропозиції. Наразі помічники нардепа працюють над зверненням до вищих інстанцій, де викладуть усі вимоги людей щодо врегулювання питання з надання пільг.

Учасники брифінгу закликали уряд, міністерство соцполітики звернути увагу на порушену ними проблематику і врегулювати це на законодавчому рівні.

«Треба спільна позиція. Люди ображаються. Вони ж однакові, що у Ковелі чи у Володимирі, у Нововолинську чи Іваничах… Вони розуміють, що органи місцевого самоврядування можуть, як мінімум, сісти і домовитися. І прийняти спільне рішення. Щоб було однаково, і люди відчували підтримку держави», - резюмував Ігор Гузь.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
поспішайте, а то не встигнете! Ваша влада щезне...
Відповісти
Останні новини
Гузь став на захист родин загиблих учасників АТО
16 березень, 2017, 17:02