Один з відділів луцької мерії «штурмують» сотні підприємців

Один з відділів луцької мерії «штурмують» сотні підприємців
Декілька днів поспіль біля відділу державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності Луцької міської ради, що на проспекті Грушевського,1, неабиякий ажіотаж – кілька тисяч підприємців міста прагнуть встигнути до 25 січня перейти на єдиний податок.

З 1 січня 2012 року набрали чинності зміни до Податкового кодексу України щодо застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності. Вони, зокрема, стосуються і порядку реєстрації й перереєстрації платників єдиного податку.

За новими правилами, якщо підприємець вирішить стати платником єдиного податку з 1 січня 2012 (незалежно від того, на якій системі він перебував перед цим) – він може це зробити, подавши відповідну заяву не пізніше 25 січня 2012 року.

Окрім цього як пояснила начальник відділу держреєстрації Алла Грабко, ажіотаж підприємців пов’язаний з тим, що з 1 січня вводиться новий класифікатор видів діяльності і підприємцям треба впорядкувати відповідно до нього свої документи.

Загалом реєстратори очікують, що до них прийдуть близько восьми тисяч підприємців. Обслужити в день за словами Грабко відділ може не більше сотні людей.

Однак Грабко наголошує: не всім потрібно відвідувати відділ. Певним категоріям підприємців варто напряму йти до податкової.

«У податкову треба йти тим підприємцям, у кого свідоцтва нового зразка – тобто отримані після 1 липня 2004 року. Також туди можуть звертатися ті, у кого види діяльності співпадають з тими, що записані в новому реєстрі. Наприклад, прописана торгівля на ринку. Вони цим і займаються – то їм потрібно йти в податкову і подавати туди документи на єдиний податок», - пояснила Грабко.

У решті випадків підприємці повинні впорядкувати свої документи, звернувшись у відділ державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності Луцької міської ради. Наприклад, якщо підприємець записав у вид діяльності вантажні перевезення, однак нині займається торгівлею – то йому варто звернутися у відділ на Грушевського.

Як зазначила Алла Грабко нині відділ спільно з податковою готує зведену інформацію-роз’яснення кому варто йти до відділу. Цю інформацію опублікували на сайті Луцької міської ради та роздали на ринках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякую за корисну інформацію :-)
Відповісти
Будь ласка :)
Відповісти
Останні новини
Один з відділів луцької мерії «штурмують» сотні підприємців
05 січень, 2012, 13:53