За втечу в’язня з луцького ізолятора покарали 12 правоохоронців

За втечу в’язня з луцького ізолятора покарали 12 правоохоронців
Після проведення перевірки в Нацполіції, працівників, які не впоралися зі своїми службовими обов’язками, покарали.

Про це стало відомо зі звіту керівника Луцької місцевої прокуратури Артура Томашевського під час засідання 20 сесії Луцької міськради 21 березня, – пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Нагадаємо, у вересні 2016 року з-під варти втік арештований, який утримувався в ізоляторі тимчасового тримання. Його відвезли в міську лікарню, оскільки той переконував, що наївся цвяхів. У приймальному відділенні чоловік попросився в туалет, з якого вийшов з гранатою, обеззброїв конвой і втік. Чоловік взяв у заручники двох правоохоронців, «забарикадувався» з ними в одному з приміщень на вулиці 8 Березня. Потім зловмиснику вдалося втекти, заручників він відпустив. Його затримали 10 жовтня у Луцьку.

За інформацією прокурора, встановлено, що двоє працівників ІТТ за рішенням чергового ІТТ конвоювали арештованого до лікарні з порушенням вимог ч. 2 ст. 7, ч. З ст. 21 Закону України «Про попереднє ув’язнення». При цьому працівники відділення конвойної служби ІТТ №1 ГУНП України в області для цього не залучались, в ІТТ в результаті таких дій залишався лише черговий по ізолятору, склад конвойного наряду для супроводу ув’язненого до медичного закладу був менше 3 працівників, а самі працівники, які здійснювали конвоювання не на спеціальному автомобілі, належним чином не були екіпіровані (наявність озброєння та спецзасобів), що призвело до втечі арештованої особи з-під варти із застосуванням погроз працівникам поліції вогнепальною зброєю.

Тож на усунення вказаних порушень начальнику ГУНП в області внесено вказівку, за результатами розгляду якої, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 12 працівників поліції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За втечу в’язня з луцького ізолятора покарали 12 правоохоронців
22 березень, 2017, 11:11