У Луцьку розповіли про фінансування для діток, хворих на діабет

У Луцьку розповіли про фінансування для діток, хворих на діабет
У Луцьку на 2017 рік для санаторно-курортного оздоровлення дітей, хворих на цукровий діабет, передбачили 210 тисяч гривень. Загалом же на фінансування лікарських препаратів для них цьогоріч передбачили 919 тисяч гривень.

Про це стало відомо під час засідання комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук розповів, що у Луцьку наразі 45 діток хворіє на цукровий діабет. Минулоріч вперше взяли на облік 8 діток. Протягом 2016 року передбачили 553 800 гривень, які профінансовані повністю.

Через департамент соцполітики для придбання лікарських засобів та розхідних матеріалів, інсулінових помп тощо додатково виділили 173 тисячі гривень. Тож, завдяки такому підходу вдалося досягнути основного – протягом року не зафіксовано жодної глікоглікемічної коми.

За його словами, в інших містах ситуація значно гірша. Мовляв, деякі люди з інших міст говорили навіть, що готові виписатися і приїхати до Луцька. Протягом 2016 року 12 діток отримали санаторно-курортне лікування у Миргороді та Трускавці.

У цьому році для санаторно-курортного лікування дітей тих, хто не працює і не сплачує соцстрахування, передбачили 210 тисяч. Окрім того, у 2017 році передбачили 919 тисяч на забезпечення дітей препаратами інсуліну та витратними матеріалами тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку розповіли про фінансування для діток, хворих на діабет
24 березень, 2017, 10:18