«Майдан-2012» під ЦВК простояв ніч. ФОТО

«Майдан-2012» під ЦВК простояв ніч. ФОТО
Акція протесту під стінами Центральної виборчої комісії у Києві тривала цілу ніч: під дощем тут стояли протестувальники і міліціонери.

Нагадаємо, акція протесту під ЦВК розпочалася у понеділок, 5 листопада.

Опозиціонерів на площі Лесі Українки перед воротами ЦВК охороняло близько двох сотень міліціонерів. Їх автобуси зайняли частину проїжджої частини перед будівлею виборчої комісії. Правоохоронці стояли по периметру площі, пише Gazeta.ua.

О 23:30 виникла сутичка між бійцями спецпідрозділу "Беркут" та учасниками мітингу. Коли двоє чоловіків монтували каркас наметів під воротами будівлі, їх оточило шестеро міліціонерів, і намагалися завадити цьому. Конфлікт обступили мітингувальники, почали штовхатись.

"Дайте поставити, люди мокнуть. У вас є плащі, нам їх немає де взяти", — кричала жінка з прапором "УДАРу." Міліціонер кілька разів ногою вдарив чоловіка, що тримався за каркас намету. Його відтіснили колеги. За п'ять хвилин штовханина закінчилася, міліціонери відійшли.

Серед протестуючих - депутати В`ячеслав Кириленко, Андрій Кожем'якін, Роман Забзалюк, Олександр Чорноволенко.

Від дощу люди ховалися в найближчих будівлях. "Ми займаємо площу, щоб ніхто інший її не зайняв. Боїмось провокацій, які можуть бути від влади. Тут і так пів площі перетворилось на базар", - каже один з активістів.

О 1:00 до табору приїхали лідери опозиції Віталій Кличко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок. Розповіли, що протестувальники не хочуть віддавати площу правоохоронцям.

Лідери роз'їхалися за півгодини. Яценюк сказав: "Завтра в 8:00 ранку маю бути в Верховній Раді. Сюди приїду в 11:00 — каже наостанок".

Біля табору на лавку киянка, що живе неподалік ЦВК, виставила чотири трилітрових банки з чаєм.

Близько 4:00 більшість учасників мітингу сховалися в переході до метро Печерська. Сиділи на сходах, час від часу мінялися з тими, хто мокне під стінами ЦВК.

"До нас завтра має приїхати допомога з різних міст. Я точно знаю що з Івано-Франківщини три автобуси їдуть. З Первомайська мають приїхати, Донецька. Ми будемо точно стояти до кінця, це злочинна влада. Я була спостерігачем в Івано-Франківську. Коли ми здавали з дільниці протоколи, за "регіоналів" проголосувало 50 чоловік з 3000 виборців, а в окружній комісії вже 150. Це несправедливо", — казала мешканка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.